Homepage  / Vedete străine

Care este afecțiunea de care suferă Emma Stone. „Am început să fac terapie în jurul vârstei de 8 ani”

Care este afecțiunea de care suferă Emma Stone. „Am început să fac terapie în jurul vârstei de 8 ani”
10

de Roxana Mirea,

Emma Stone a vorbit despre afecțiunea de care suferă. Actrița din „Sărmane creaturi” spune că actoria a ajutat-o mult în procesul de vindecare. Actrița a început să facă terapie încă de la o vârstă fragedă, pe când avea doar 8 ani.  

De ce afecțiune suferă Emma Stone

Emma Stone dă un aspect pozitiv anxietății sale. Într-un nou interviu pentru National Public Radio (NPR) publicat miercuri, actrița din „Poor Things”, în vârstă de 35 de ani, s-a destăinuit despre anxietatea din copilărie, împărtășind că, deși la început i-a fost greu să se descurce cu ea, a găsit o modalitate de a trece peste. 

„Am început să fac terapie, cred că în jurul vârstei de 8 ani, pentru că îmi era foarte greu să ies din casă pentru a merge la școală”, a declarat Emma Stone pentru NPR. „Trăiam cu această teamă de atacurile de panică.” 

Actrița, care a declarat că a avut primul atac de panică la vârsta de 7 ani, a adăugat că ea crede că sursa anxietății sale era teama de a fi despărțită de mama sa. „Cred că asta era o mare parte din ceea ce îmi declanșa anxietatea. Dintr-un motiv oarecare, mă convingeam că, dacă nu aveam grijă de ea, i se putea întâmpla ceva groaznic. Așa că anxietatea, fiara interesantă care este, se simte ca o intuiție, chiar dacă este irațională. Și este o vârstă grea să poți să fii rațional, la 7 sau 8 ani, și să-ți spui că aceste lucruri nu sunt adevărate. … Mi-a fost foarte greu să mă conving altfel. Așa că mersul la școală însemna că trebuia să fiu departe de ea ore întregi în timpul zilei. Și dacă nu puteam să fiu cu ochii pe ea, ce se putea întâmpla? Ca și cum eu eram părintele și ea era copilul.”

Toate acestea s-au schimbat, însă, când Stone a început să joace teatru la vârsta de 11 ani. Actrița a spus că această meserie i-a oferit o modalitate de a se concentra pe momentul prezent, fără a se îngrijora de ceea ce s-a întâmplat înainte sau de ceea ce se va întâmpla mai târziu. Ea a declarat pentru publicație că, în calitate de actor, „toate sentimentele mele mari sunt productive, iar prezența este necesară”.  

Care este afecțiunea de care suferă Emma Stone. „Am început să fac terapie în jurul vârstei de 8 ani”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Emma Stone crede că anxietatea este „un fel de superputere” 

Aceste experiențe i-au schimbat modul în care privește acum anxietatea, a spus Stone. Ea a împărtășit că aceasta poate fi un lucru pozitiv dacă oamenii știu ce să facă cu ea. 

Le-am spus multor tineri care se luptă cu anxietatea că, în multe feluri, o văd ca pe un fel de superputere. … Doar pentru că s-ar putea să avem o chestie ciudată în amigdala noastră, iar răspunsul nostru de tip „luptă sau fugi” este poate puțin dereglat în comparație cu chimia cerebrală a multor oameni, asta nu înseamnă că este greșit. Nu înseamnă că este rău. Înseamnă doar că avem aceste instrumente de gestionare. Și dacă o poți folosi pentru lucruri productive, dacă poți folosi toate acele sentimente din acele sinapse care se aprind pentru ceva creativ, sau ceva care te pasionează, sau ceva interesant, anxietatea este ca un combustibil pentru rachete, pentru că nu te poți abține să nu te ridici din pat și să faci lucruri, să faci lucruri, să faci lucruri, să faci lucruri pentru că ai toată această energie în tine. Și asta este cu adevărat un dar”, a mai explica Emma Stone.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton