; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Capul miscarii de “rezistenta”

30 March 2009

Cu “Sinteza zilei”, Mihai Gadea considera ca a luat-o inaintea vremurilor. E sigur insa succesul nu i-a luat mintile si ca ar putea trai la fel de fericit si fara televiziune. Poate chiar mai fericit.

“TV mania”: Dupa 3 ani de Antena 3, sunteti revelatia acestui post. “Sinteza zilei” a lansat trendul emisiunilor care duc lupte de gherila cu presedintia. A fost un demers voit?
Da, noi am creat aceasta tendinta. Emisiunea s-a remarcat o data cu aparitiile saptamanale ale domnului Paler, care dintr-un sustinator al presedintelui, a devenit extrem de critic. Erau foarte multi prieteni care-mi spuneau: “Totusi, nu-i cam mult, nu-i cam riscant?”, fiind, la acel moment, cam singurii care aveam un ton critic la adresa presedintelui. N-a fost un demers voit. Am fost intrebat cum cred ca o sa-i inving pe “galacticii” de la Realitatea TV de la aceeasi ora: Stelian Tanase, Nistorescu, Hurezeanu. Am facut audienta, pentru ca mi-am propus sa abordam lucrurile mari. Iar lucrurile mari in politica sunt facute de presedinte. Noi am fost primii care i-au taxat greselile, chiar daca era pe un trend popular. Am devenit extrem de acizi si ne intrebam, uneori, daca nu exageram.

Si, ati avut vreodata sentimentul ca exagerati?
Nu am impresia ca nu am facut deloc greseli in evaluari. Cred ca, pe fond, nu am gresit. Drept dovada, multi spun azi lucrurile pe care noi le spuneam acum 3 ani. Intr-una dintre discutiile cu Octavian Paler, cand ma intrebam daca nu vorbim prea mult despre Traian Basescu, mi-a zis: “Dragul meu, probabil ca noi suntem inaintea vremurilor”.

Acum ca glasurile anti Basescus-au inmultit, cum faceti sa fiti tot vocea intai?
Cred ca s-a creat un public extrem de fidel. In plus, in ultima vreme – deorarece am convingerea ca am vorbit destul de mult de Traian Basescu – uneori aleg, in mod voit, un alt subiect. Audienta s-a triplat in timp pentru ca nu am ramas blocati in discutiile despre Basescu, am vorbit de la Costel Busuioc pana la criza.

Dl Valentin Stan va este doar un colaborator permanent sau ati legat si o relatie de amicitie?
Sunt prieten cu foarte multi dintre cei care vin la emisiune. Am avut o relatie apropiata cu Octavian Paler, am avut o relatie de reala apreciere cu Ion Cristoiu, sunt prieten cu Victor Ciutacu. Valentin Stan nu este doar un profesor extrem de spectaculos care umple amfitreatrele la universitate, ci stie sa fie un foarte bun prieten. Dincolo de spectacolul pe care-l ofera la emisiuni, este un om extrem de sensibil, de atasat cu cei cu care lucreaza. Cumva, in conditiile in care noi eram singurii care ne permiteam sa-l criticam pe presedinte, parca aveam nevoia la un moment dat sa ne avem unul pe celalalt.

de Vasilica Slabu Rogozanu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare