Homepage  / Vedete româneşti

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Când va reveni pe scenă

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Când va reveni pe scenă
12

de Cristina Țapu,

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a trecut prin momente cumplite în ultimele luni, iar în prezent se află în plin proces de recuperare. Actorul speră să revină cât mai repede pe scenă și în fața publicului!

Cum se simte Florin Piersic și când va reveni pe scenă

La începutul lunii iunie, Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, unde a stat internat timp de o lună și jumătate. Actorul a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei proteze de genunchi, care devenise o sursă de infecție și îi punea viața în pericol. Recent, acesta a revenit în atenția publicului cu noi declarații despre starea sa de sănătate, anunțând că este internat într-o clinică de recuperare.

CLUJ-NAPOCA – ZILELE CLUJULUI 2022Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

„Mă simt mai bine. Fac antrenamente cu piciorul. E bine! Fac recuperare. Da, da. Dacă eram în formă nu îți mai spuneam că fac recuperare. Îți spuneam că nu mai fac nimic, sunt bine. Dar mai fac recuperare. Mai am nevoie să fac recuperare, asta e… ca să merg bine. (…) Eu nu sunt la Cluj acum. Sunt la un spital care nu este nici în București, nici în Cluj. O clinică de recuperare care este în altă parte„, a declarat Florin Piersic, în cadrul unei intervenții televizate la România TV.

Florin Piersic a exclus posibilitatea de a reveni pe scenă în această vară, dar speră să-și reia activitatea în toamnă. În funcție de evoluția stării sale de sănătate, actorul ar putea să joace din nou în spectacole anul acesta, spre bucuria fanilor

„Pe scenă nu mă revedeți pentru că acum este concediu la teatre. Numai cine joacă… e dement, pe căldurile astea grozave. Suntem în iulie. August, poate… în septembrie, octombrie o să fiu pe scenă dacă recuperarea merge bine și merg frumos„, a declarat actorul.

Ce pensie primește Florin Piersic după mai bine de șase decenii de activitate

Conform informațiilor furnizate de Playtech, renumitul actor primește o pensie din partea statului român în valoare de 2.000 de lei. În plus față de această sumă, Florin Piersic beneficiază și de o îndemnizație de merit acordată de Uniunea Teatrală din România, cu o valoare de 2.700 de lei.

Ilustrul actor a fost prezent în distribuția unui număr semnificativ de filme, printre care se numără „Ciulinii Bărăganului”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Pintea” sau „Trandafirul galben”. Cu toate că a interpretat roluri de marcă în aceste producții, actorul a dezvăluit cu ceva timp în urmă că nu a obținut câștiguri foarte consistente.

Florin Piersic a strălucit în numeroase roluri memorabile, devenind una dintre cele mai iubite și cunoscute figuri ale ecranului românesc. Cu o abilitate excepțională de a se adapta la o varietate de personaje, el a jucat în comedii, drame și filme de aventură, demonstrând versatilitatea sa actoricească în fiecare proiect în care a fost implicat.

Sursă foto: Facebook – Arhivă TV Mania!

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton