Când este difuzată finala „Chefi la cutite” 2024, sezonul 14
Sezonul 14 al îndrăgitei emisiuni culinare „Chefi la cuțite” se apropie de momentul culminant, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să afle cine va cuceri marele trofeu. Finala, care promite să aducă tensiune, emoție și preparate spectaculoase, va fi difuzată miercuri, 25 decembrie 2024, de la 20:30, la Antena 1.
În acest sezon, competiția a fost mai intensă ca niciodată, cu echipe conduse de Chef Richard Abou Zaki și Chef Ștefan Popescu, în timp ce Chef Orlando Zaharia și Chef Alexandru Sautner au împărțit responsabilitatea coordonării unei tabere. Sub îndrumarea lor, concurenții au demonstrat creativitate, tehnică și pasiune, toate culminând în această finală mult așteptată.
Telespectatorii fideli sunt curioși să descopere care dintre concurenți va reuși să impresioneze juriul și să plece acasă cu marele premiu. Pregătiți-vă pentru o seară de neuitat, plină de momente memorabile și de surprize în bucătărie.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 17
Cine sunt cuțitele de aur de la Chefi la cuțite, sezonul 14
Daniel Ioan Plescan, cuțitul de aur al lui Alexandru Sautner
Daniel a mărturisit că trăiește în Italia de 18 ani, dar adaptarea nu a fost deloc simplă. El și fratele său s-au confruntat cu dificultăți încă din timpul școlii.
„La vârsta de zece ani, am rămas singur cu fratele meu acasă. Părinții plecaseră în Italia, în încercarea de a ne oferi un trai mai bun. Cu greu am stat fără părinți doi ani. A trebuit să ne facem singuri de mâncare, eu am avut mai mult grijă de fratele meu”, a povestit Daniel, care ulterior, s-a reunit cu părinții săi, în Italia.
„Am terminat doar opt clase și la 14 ani am decis să lucrăm într-o seră de castraveți și roșii. Am lucrat pentru o perioadă de cinci luni, deoarece nu voiau să ne plătească bine, spunând că suntem minori. A fost o perioadă grea, cu multe sacrificii, am plâns de multe ori”, a mai mărturisit concurentul.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 8 / 17
Andreea Ignat, cuțitul de aur al lui Richard Abou Zaki
Pasionată de patiserie și cofetărie, Andreea Ignat are 35 de ani și locuiește în Reghin. Pentru seara aceasta, concurneta i-a impresionat pe chefi cu un tropical dessert.
„Mama soțului meu făcea niște prăjituri fabuloase, de-aici pasiunea mea pentru dulciuri”, a povestit Andreea, care a deschis în Reghin un bistro ce s-a bucurat de un mare succes. „Era coadă afară… Pe timpul pandemiei, am început să facem eclere, care au fost foarte apreciate. O prietenă de-ale noastre, care se mutase la Cluj, a început să posteze pe rețelele sociale despre eclerele noastre. Ne-a ajutat, pentru că așa am început să avem comenzi de la Cluj și a trebuit să găsim o cale să ajungem acolo cu produsele, întrucât cerere exista. Am reușit să deschidem și acolo o locație și a fost un succes incredibil: lumea stătea la coadă în fața vitrinei goale. A fost o nebunie: în pandemie livram eclere cu mașini închiriate și afară era coadă”, a povestit Andreea.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 10 / 17
Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu
În vârstă de 26 de ani, Alexandru este bucătar de doi ani și jumătate, după ce a renunțat la meseria de programator.
„Sunt bucătar de doi ani și înainte de asta am fost programator, lucram în IT. Nu mă regăseam, așa că am decis să încerc altceva. După ce am făcut o școală horeca, am făcut și alte cursuri, apoi am început de jos, la curățat cartofi”, a povestit tânărul, odată ce a ajuns în fața juraților.
În prezent, locuiește în București și nutrește o imensă pasiune pentru poker, pe care a descoperit-o încă din copilărie. Deși a lucrat ca programator, pasiunea pentru gătit a prevalat, iar acum își dorește să devină un bucătar de renume, visând chiar să obțină o stea Michelin.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 15 / 17
Sursa foto: Antena 1
Citește și: