Homepage  / Televiziune

Finala „Chefi la cuțite” 2023, sezonul 12. Când e programată ultima ediție a emisiunii culinare cu cei trei jurați

Finala „Chefi la cuțite” 2023, sezonul 12. Când e programată ultima ediție a emisiunii culinare cu cei trei jurați
12

de Cătălina Matei,

Sezonul 12 al show-ului culinar „Chefi la cuțite” se apropie de final, când va fi anunțat și marele câștigător. Acesta va fi ultimul sezon în care chef Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu vor mai apărea.

 [ toc]

UPDATE, 13 octombrie 2023

Când se termină Chefi la cuțite, ultimul sezon cu chef Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu

Unul dintre cele mai urmărite show-uri de la Antena 1 se apropie cu pași repezi către final. „Chefi la cuțite”, sezonul 12, se va termina în câteva săptămâni, iar telespectatorii fideli ai producției sunt nerăbdători să afle cine va pleca acasă cu marele premiu.

În cursul serii de joi, 12 octombrie, Antena 1 a anunțat, printr-un comunicat de presă, că show-ul renunță la cei trei bucătari după finalul acestui sezon. În acest sens, postul TV a anunțat că va spune în curând cine le va lua locul lui Chef Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în emisiunea culinară.

Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu vor fi înlocuiți la „Chefi la cuțite”

Ultimele battle-uri de la „Chefi la cuțite”, sezonul 12, încep duminică, pe 15 octombrie, în timp ce marea finală va fi difuzată într-o zi de miercuri, pe 18 octombrie, la Antena 1. Apoi, de pe 21 octombrie, la Antena 1 debutează noul sezon „America Express”.

Știrea inițială, 2 octombrie 2023:

Chefii, despre sezonul 12 „Chefi la cuțite”

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu luptă aprig ca unul dintre concurenții din echipa lor să fie desemnat marele câștigător.

Mai ales că, în clasament, Sorin Bontea conduce detașat cu șase victorii, Cătălin Scărlătescu a punctat trei, în timp ce Florin Dumitrescu – doar două.

Cu șase victorii înregistrate până acum, Chef Bontea este hotărât să-și păstreze supremația obținută de-a lungul celor 11 sezoane ale emisiunii. „Cum ar fi să câștig și sezonul acesta?! Nimic imposibil, mi-ar plăcea! Abia aștept să întâlnesc noii concurenți și să-mi alcătuiesc o echipă imbatabilă, pentru că de-aici pornește totul: dacă am alături de mine oamenii potriviți, nimic nu-mi stă în cale”, a declarat Chef Bontea.

Cu trei trofee adjudecate până în prezent, Chef Scărlătescu este gata pentru o bătătlie mai aprigă ca niciodată în bucătăria „Chefi la cuțite”.

„Sezonul trecut nu prea mi-a surâs norocul. Așa că acum, simt că e momentul să-mi iau revanșa. Ultimele două sezoane au fost ale lui Bontea, dar cineva trebuie să-l oprească și-mi doresc mai mult ca oricând să fiu eu cel care-i va pune piedică în această nouă întrecere spectaculoasă”, a anunțat Chef Scărlătescu.

De partea cealaltă, Chef Dumitrescu are doar două victorii în palmares, chiar dacă, de-a lungul celor 11 sezoane, s-a bucurat de succes în battle-uri. „Sezonul 12 este un sezon pe care eu îmi doresc mult să-l câștig. Vreau ca la final să ridicăm acea farfurie, trofeul suprem – eu și unul dintre concurenții mei. Sunt însetat de victorie, pentru că nu am mai câștigat de șase sezoane. Așa că intru în această bătălie mai motivat ca oricând”, a spus Chef Dumitrescu.

Chefii își formează echipele la Chefi la cuțite 2023, sezonul 12Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Când e finala Chefi la cutite 2023, sezonul 12

Sezonul 12 al show-ului culinar „Chefi la cuțite” a început la Antena 1 pe 2 septembrie. Fanii emisiunii așteaptă cu nerăbdare să afle cine va pleca acasă cu marele premiu. Ei bine, telespectatorii vor afla acest lucru chiar luna aceasta.

Mai precis, finala show-ului „Chefi la cuțite 2023”, sezonul 11, va fi difuzată la Antena 1, începând cu miercuri, 18 octombrie, de la ora 20.30. Ulterior, locul lăsat liber în grila postului va fi ocupat de noul sezon „America Express”.

Cuțitul de aur al lui Sorin Bontea de la „Chefi la cuțite”, sezonul 12

Valentin Florin Timofte a devenit cuțitul de aur al lui Sorin Bontea de la „Chefi la cuțite”, sezonul 12.

Valentin Florin Timofte, cuțitul de aur al lui chef Sorin Bontea are 36 de ani și este de profesie bucătar. În ediția 6 de la „Chefi la cuțite” sezonul 12, din 9 septembrie 2023, el a reușit să impresioneze cu preparatul său nu unu ci doi dintre jurați.

Extrem de apropiat de familie, concurentul a mărturisit că nu a vrut să gătească unul dintre preparatele pe care le face zi de zi și a mizat pe o rețetă de familie. Și nu a dat greș! Toți cei trei chefi au fost foarte impresionați de „rețeta preferată a soacrei” care a trecut cu brio și de ochii și papilele lor gustative – o balotină de mămălingă cu șalău și un sos de saramură.

Cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu de la „Chefi la cuțite”, sezonul 12

Janni Alexandridis a primit cuțitul de aur din partea lui chef Florin Dumitrescu în ediția 10 a sezonului 12 „Chefi la cuțite”. Tânărul a reușit să-i impresioneze pe jurații show-ului culinar cu un preparat simple, dar foarte gustos.

Pasiunea pentru bucătărie a lui Janni Alexandridis vine încă din copilărie, de când gătea alături de mama și bunica lui. Tânărul în vârstă de 23 de ani lucrează ca chef bucătar în restaurantul familiei lui din Germania.

Chiar dacă nu este român, concurentul i-a lăsat mască pe jurați cu faptul că vorbește foarte bine limba română. Acesta a dezvăluit că a învățat cuvintele de bază de la colegii săi din bucătărie, care sunt majoritatea români.

De asemenea, cuțitul de aur al lui chef Florin Dumitrescu se mândrește cu o experiență uluitoare în gastronomie. Janni Alexandridis a lucrat în țara natală, dar a plecat și în străinătate pentru a-și perfecționa talentul culinar.

Cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu de la „Chefi la cuțite”, sezonul 12

Alex Mihoc a devenit cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu la „Chefi la cuțite” sezonul 12. 

Născut la Paris, tânărul a explicat faptul că dorința lui este să revină în România și să aducă gastronomia franceză la noi în țară. Ca să impresioneze, acesta a ales să facă un preparat inedit, numit sugestiv „Linge-mă!”.

„Bucătăria cere sacrificii foarte mari, ești foarte implicat, de dimineață până seara. Te deconectezi de familie, de tot. Bucătăria cere sacrificii foarte mare, trebuie să te dedici la maxim. Bucătăria m-a învățat să fiu foarte organizat zi de zi. La vârsta de 14 ani trăiam singur în Paris, fără părinți. Îmi făceam de mâncare și îmi spălam hainele singur”, a explicat tânărul, în timp ce își pregătea farfuria specială, la „Chefi la cuțite” sezonul 12.

Preparatul concurentului a surprins prin faptul că nu trebuie savurat cu tacâmurile, ci degustarea se face folosind direct limba, pentru că acest tip de degustare potențează și mai mult gustul.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton