Homepage  / Vedete româneşti

Când dragostea are miros de lavandă pentru Adi Nartea și Michaela Prosan. „Prima întâlnire a fost surprinzătoare”. EXCLUSIV

Când dragostea are miros de lavandă pentru Adi Nartea și Michaela Prosan. „Prima întâlnire a fost surprinzătoare”. EXCLUSIV
14

de Cătălina Matei,

Deși vara s-a dus de ceva vreme, în calendar cel puțin, pe micile ecrane ne vom putea bucura de cadrele idilice ale unui lan de lavandă în plină toamnă. Și asta datorită noului serial original semnat de Ruxandra Ion, „Iubire cu parfum de lavandă”. Chiar dacă nu s-a inventat – încă! – televizorul cu miros, noua producție a Antenei 1 speră să-i țină pe telespectatori cât mai mult în fața micilor ecrane și mizeză pe o poveste de iubire între doi oameni maturi, prinşi între două lumi diferite.

Din 31 octombrie, la Antena 1, vom avea ocazia să-i urmărim pe Adi Nartea și Michaela Prosan într-un serial original, „Iubire cu parfum de lavandă”. Cei doi sunt protagoniștii care îi interpretează pe fostul fotbalist, Ștefan Lungu, și Anda Morar, medic într-un sat idilic.

Primele două episoade ale noului serial vor fi difuzate pe 31 octombrie și pe 1 noiembrie, după „Lia – soția soțului meu”.

Cum s-a desfășurat prima lor întâlnire pe platourile de filmare? Și care au fost provocările pentru cei doi protagoniști? Aflăm din cele ce urmează de la Adi Nartea și Michaela Prosan.

Încă puțin și Antena 1 va difuza serialul în care voi doi aveți rolurile principale. Cum credeți că va fi primit de public? Și care sunt temerile voastre legate de telespectatori?

Adi: Așa este, din 31 octombrie vă invit să urmărim împreună „Iubire cu parfum de lavandă”, în fiecare joi şi vineri, la Antena 1. Am reușit deja să văd primele două episoade. De obicei sunt un critic aspru față de mine însumi, dar chiar și așa, cred că va fi pe placul publicului. Temeri? Teoretic, nu avem temeri. Când produsul este bazat pe ficțiune, este rar să apară teama, ține doar de gusturile urmăritorilor, pe care le accepți. Și cred cu tărie că vom fi alegerea multor telespectatori.

Michaela: Si eu sunt curioasă de cum o să primească publicul acest serial. Am muncit foarte mult si mi-ar placea să ajungem la sufletele celor care îl vor urmări.

Amândoi ați revenit într-un serial TV după o pauză de pe micile ecrane. Cum a fost viața voastră în acest răstimp?

Adi: Chiar dacă nu am mai apărut recent într-un serial, am fost destul de prezent în această lume, online prin social media, în podcasturi și chiar și în emisiuni. A fost o pauză care nu pot spune că a fost lungă, pentru că mi-am umplut-o cu teatru, filmări pentru lungmetraje, campanii, multe evenimente și, desigur, viața de tătic, care îmi ocupă tot timpul, dar mă bucură enorm.

Michaela: Timpul trece extraordinar de repede…. Și s-au întâmplat atât de multe. Sunt o mamă fericită, o femeie împlinită, un om recunoscător pentru tot ce i-a oferit viaţa. M-am retras o perioadă din lumina reflectoarelor ca să pot să mă bucur din plin de noua identitate – cea de mamă.

Și cum a decurs prima voastră întâlnire ca protagoniști în „Iubire cu parfum de lavandă”?
Adi: Când am fost la prima citire, oamenii deja se cunoșteau. În mijloc stătea doamna Ruxandra cu regizorii și scenariștii, iar noi am început să facem cunoștință. Fiind în „Asia Express”, eu nu am fost la casting în zilele în care a fost întreaga echipă, aşa că prima întâlnire a fost surprinzătoare. Am venit relaxat, iar Mihaela, cu toate scenariile în mână, era extrem de concentrată, moment în care mi-am spus: „Doamne, lucrurile sunt serioase!”.

Adi-Nartea-si-Michaela-Prosan-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Michaela: Ne-am întâlnit pentru prima oară la lectură şi, dacă ţin bine minte, amândoi eram foarte emoţionaţi. De fapt, toţi eram copleşiţi. Toată distribuţia.

Ce vi se pare cel mai greu la personajele voastre? Care au fost scenele care v-au dat bătăi de cap până acum?

Adi: Am intrat într-un ritm destul de alert, iar începutul a fost mai greu – să mă conectez cu personajul, să înțeleg intențiile și personalitatea acestuia. Scenele cele mai dificile au fost cele în care trebuia să joc diverse stadii de beție – nu pot spune mai multe, dar a fost complicat. Nu mi se pare neaparat greu personajul, l-am înțeles pe Ștefan Lungu tot mai bine pe parcursul filmărilor.

Michaela: Anda vine cu o poveste impresionantă şi cu situaţii noi de viaţă pentru mine. Este medic, mamă singură de 16 ani şi are un câmp de lavanda generos prin care m-am tot plimbat. La temperaturi destul de ridicate. Asta mi s-a părut epuizant: să filmez zile la rând pe caniculă, în câmp şi să susţin niste scene foarte intense.

Și cum vă împăcați voi, în general, cu mirosul de lavandă?

Adi: Eu, personal, nu știam toate detaliile despre această floare – știam că are efecte terapeutice, că este îndrăgită pentru culoarea sa, mai ales în Franța. Nu aveam nici cea mai vagă idee că există lavandă și aici. Totuși, cunoșteam pe cineva din Cluj care își dezvoltase o afacere bazată pe lavandă – mi se părea o chestie drăguță, dar nu ceva la care să fi dat atenție în mod special. Și iată că m-a surprins – când am venit cu soția pe platou, ea a plecat cu o sacoșă plină cu perne cu lavandă, ulei de lavandă, odorizant de mașină. Pot spune că îmi place, dorm foarte bine pe pernele acelea.

Adi-Nartea-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 14

Michaela: Este destul de prezent…  nu îmi mai dau seama dacă are efect relaxant.

Dincolo de scenariul acestei producții, ce miros asociați cu dragostea, în viața reală?

Adi: Este ceva foarte frumos, mirosul dragostei. Poate dragostea de copil – acel miros specific, de bebeluș. Senzația când îmi pup fetele pe cap și ele se zgribulesc, spunându-mi: „Tati, lasă-mă!”, iar eu închid ochii și simt mirosul lor. Sunt foarte multe mirosuri – cum se spune, multe sentimente sunt legate de simțul olfactiv. Mirosul de ceai, mirosul de cafea, mirosul rece, de iarnă care vine toamna târziu, dimineața când ieși pe ușă… sunt multe mirosuri deosebite.

Michaela: Cred că memoria olfactivă este una dintre cele mai puternice  tipuri de memorie.  Sunt anumite mirosuri care  ne plimbă pe axa timpului şi ne trezesc emoţii intense. Iubirea mea are note de ambră… si de toamnă târzie.

Michaela-Prosan-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  8 / 14

Care este cel mai romantic film pentru voi? De-a lungul timpului…

Adi Nartea: Sunt extrem de multe… filmul meu preferat este „La Vita e Bella”. O poveste de dragoste extraordinară, o dramă cu zâmbet.

Michaela: Cel mai romantic film? Am multe nume.. unul care mi-a plăcut in mod deosebit a fost “Eternal sunshine of the spotless mind“.

Cum arată viața voastră dincolo de filmări? În ce alte proiecte mai sunteți implicați?

Adi: Sincer, nu știu. Dincolo de filmări, dimineața când venim și seara când plecăm este deja întuneric, haha. Da, mai sunt implicat în piesa de teatru „O noapte furtunoasă”. Colegii mei deja au montat un alt spectacol, dar, din păcate, nu am cum să particip din cauza programului de filmări. Mai am o zi de filmare la un lungmetraj, campaniile mele personale, evenimente la care sunt prezentator, iar singura mea problemă momentan este timpul. Nu mă plâng, dar asta este realitatea mea.

Michaela: Haha… între viața de familie si viaţa de pe set, nu există prea mult timp, loc, spațiu  pentru alte proiecte… momentan.

Foto : Antena 1; Instagram

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton