; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cine sunt actorii care îi vor juca pe prinţul Harry şi Meghan Markle în filmul „A Royal Romance“ şi când va avea loc premiera

Canada nu va mai plăti pentru securitatea Prințului Harry și a lui Meghan Markle

28 February 2020

Consecințele retragerii din familia regală britanică încep să se simtă pentru ducii de Sussex. În curând cei doi nu vor mai avea parte de protecție specială din partea Canadei, statul urmând să oprească finanțarea pentru măsurile de securitate de care Harry și Meghan au nevoie.

Potrivit Ministerul Securității Publice din Canada, măsurile de securitate oferite Prințului Harry și familiei sale „vor înceta în următoarele săptămâni din cauza schimbării statutului lor'.

„Decizia Ducelui și Ducesei de Sussex de a se muta în Canada pentru o anumită perioadă de timp a venit pentru guvernul nostru cu un set de circumstanțe unice, fără precent. Royal Canadian Mounted Police a ținut legătură cu oficialii din Regatul Unit încă de la început în ceea ce privește securitatea. Având în vedere că Ducele și Ducesa sunt recunoscuți momenten drept Persoane Protejate Internațional, Canada este obligată să le ofere securitate.' Cu toate acestea, obligațiile statului canadian vor înceta atunci când Meghan Markle și Prințul Harry vor renunța în mod oficial de titlurile regale, la sfârșitul lunii martie.

Conform United Nations, Meghan, Harry și Archie nu vor mai fi considerați Persoane Protejate Internațional având în vedere că au renunțat la statutul de diplomați.

Având în vedere că statul canadian nu va mai plăti pentru măsurile de siguranță necesare cuplului, responsabilitatea va reveni fie lui Meghan & Harry, fie familiei regale. Pe site-ul oficial al Ducilor de Sussex aceștia precizează că vor avea nevoie în continuare de protecție.

„S-a stabilit că Ducele și Ducesa de Sussex vor avea nevoie în continuare de protecție pentru ei și pentru fiul lor. Acest lucru se datorează profilului public al Ducelui, având în vedere că a fost născut în familia regală și este fost militar, profilului independent al Ducesei, precum și amenințărilor și a riscului ridicat care a fost demonstrat în ultimii ani.'

 
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare