Discovery Channel continuă campania dedicată spaţiului cosmic cu SPACE WEEK, o grilă specială de programe difuzate în perioada 23 – 29 mai.
Discovery Channel continuă campania dedicată spaţiului cosmic cu SPACE WEEK, o grilă specială de programe difuzate în perioada 23 – 29 mai.
Astfel, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19.00, telespectatorii vor putea urmări episoade din seria “Cum funcţionează Universul”.
Luni, 23.05 – “Cum funcţionează Universul”: La marginea sistemului solar.
În cosmos, aproape de noi, există bule magnetice gigantice, de milioane de kilometri, materie invizibilă, bizară, și o stea a morții care trece prin șiruri de comete înghețate.
Marți, 24.05 – “Cum funcţionează Universul”: Pământul: Geamănul malefic al lui Venus.
Ca și pe Pământ, pe Venus se găsea inițial apă, dar planeta a fost distrusă de soarele prea puternic și de fenomene vulcanice dezlănțuite. Va avea oare și Pământul aceeași soartă?
Miercuri, 25.05 – “Cum funcţionează Universul”: O gaură neagră monstruoasă.
Faceți o călătorie terifiantă, fascinantă, până în inima cele mai mari enigme din Univers: o gaură neagră gigantică.
Joi, 26.05 – “Cum funcţionează Universul”: Istoria secretă a Lunii.
Luna noastră este mult mai mare decât alți sateliți naturali din sistemul solar. Dar de unde vine Luna? Întrebarea rămâne unul dintre cele mai mari mistere din știința planetară.
Vineri, 27.05 – “Cum funcţionează Universul”: Primele oceane.
Apa definește planeta albastră. Există apă în oceane și în corpurile noastre. Însă cercetătorii consideră că, la momentul când s-a format, Pământul era uscat. De unde provine apa?
Sâmbătă, 28.05, de la ora 10.00, telespectatorii pot vedea emisiunea „Morgan Freeman în spaţiu: Ne-am putea deplasa mai rapid decât lumina?”, un documentar despre călătorii în hiperspaţiu, găurile de vierme şi teleportare.
Iar de la ora 11.00 documentarul „Un pas uriaş: În amintirea lui Neil Armstrong”, care prezintă interviuri fascinante şi imagini speciale din arhivele misiunii Apollo 11.
Duminică, 29.05, de la ora 10.00, aflăm secretele cometelor, acești misterioși vizitatori sosiți din cosmos în documentarul „Explorăm Cosmosul: Pe urmele unei comete”, iar de la ora 11.00 „Asteroizii: Misiune periculoasă” – despre ce anume putem face pentru a stopa pericolul reprezentat de asteroizi.
Săptămâna se va încheia cu două documentare:
Duminică, 29 mai, de la ora 22.00, „Telescopul” – acest film unic va prezenta imagini dintr-o altă lume, parcurgând istoria telescopului, de la Galileo și Newton până la Hubble și Telescopul Spațial James Webb (JWST).
Duminică, 29 mai, de la ora 23.00, „Ultimul zbor al navetei spaţiale Atlantis” – în timp ce Atlantis se pregăteşte pentru ultima călătorie, acest documentar captivant dezvăluie poveştile astronauţilor şi inginerilor care şi-au dedicat viaţa programului spaţial.