; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Seria „Exploratori în America” începe la Nat Geo!

05 July 2012

În această seară, de la ora 22.00, National Geographic dă startul seriei „Explorator în America', care va fi împărţită în patru episoade săptămânale: „Munţii', „Zona de coastă', „Deşertul' şi „Pădurile'.

Pentru a surprinde imagini rare în format HD, camermanii au străbătul continentul american timp de doi ani şi s-au aflat de mai multe ori în situaţii limită. Ei îşi povestesc aventurile într-un comunicat emis de National Geographic.

Cameramanul Ernie Kovacs despre meduzele din golful Monteray, California, SUA

„Beneficiind de un strop de noroc, am calculat corect momentul când am ales să filmăm o secvenţă despre meduze în golful Monteray. Erau mai multe meduze decât am văzut vreodată. Nu numai numărul lor era impresionant, dar anul acesta înţepăturile lor păreau mai puternice decât am simţit vreodată.

Nu sunt sigur ce a provocat creşterea în intensitate a înţepăturii lor, dar am avut <<şansa>> de a experimenta efectul ei pe propria piele. Coborâsem la aproximativ nouă metri atunci când am observat un strat dens de meduze. Am fost captivat de pulsaţia lor hipnotică şi am rămas jos o vreme ca să le urmăresc.

Am înotat rapid către suprafaţă ca să respir şi am privit în sus exact la timp ca faţa mea să se lovească de o meduză, iar unul dintre tentaculele sale de trei metri lungime să-mi zgârie buza superioară. Am simţit o durere ca şi când un fier de călcat încins ar fi fost pus pe buza mea şi mi-au trebuit aproximativ 30 de minute să mă gândesc că ar trebui să mă întorc la treabă. Cel puţin o săptămână după, buza a fost inflamată şi semăna cu un trabuc gros.'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare