Homepage  / Vedete româneşti

Camelia Bălțoi, despre Formula 1, vacanțe exotice și condusul pe tocuri. „Nevoia te învață!”. EXCLUSIV

Camelia Bălțoi, despre Formula 1, vacanțe exotice și condusul pe tocuri. „Nevoia te învață!”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

Motoare turate, monoposturi strălucitoare, viteză hipnotizantă... de toate acestea a avut parte Camelia Bălțoi, care a transmis pentru Antena 1 de la Marele Premiu de Formula 1 de la Imola. Cât despre felul în care ea conduce, prezentatoarea știrilor sportive de la Antena 1 ne-a făcut unele dezvăluiri…

Prezentatoarea știrilor sportive din cadrul Observatorului a avut parte de una dintre cele mai incitante experiențe din cariera sa. Camelia Bălțoi a fost prezentă la Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, de unde a transmis pentru Antena 1.

Pe circuitul de la Imola, Camelia Bălțoi s-a întâlnit și cu Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial. Iar dincolo de micul ecran, prezentatoarea știrilor sportive se pregătește și de vacanță.

Aflăm mai multe detalii chiar de la Camelia Bălțoi!

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola… prespun că încă resimți – în sensul bun, evident! – atmosfera de acolo. Ce te-a impresionat cel mai tare acolo?

Bucuria oamenilor și organizarea perfectă. Am cunoscut o lume în care totul este pus la punct, totul este gândit și realizat la cele mai înalte standarde. Cum altfel ?! Formula 1 e o competiție de top. Pe deasupra, toți cei implicați în fenomen au un zâmbet pe care nu l-am mai întâlnit la alte competiții – chiar se bucură de viață, sunt naturali, simpli și umani. Deși concentrarea și presiunea nu lipsesc, au această capacitate de a emana bucurie pentru viața pe care o trăiesc, se vede că se bucură de fiecare zi.

Și care a fost cea mai mare provocare pentru tine din această experiență?

Vremea și mai multe ore pe ceas. În prima zi, a plouat de trecea apa prin pelerina de ploaie, apoi, în zilele următoare, am trecut de la vânt puternic, care își făcea simțită prezența exact când începeam noi să filmăm, la un soare care a ținut neapărat să ne lase niște arsuri pe frunți, pe umeri și chiar și pe scalp. Însă chiar și așa, ne-am făcut treaba. Vremea m-a ambiționat să-i arăt că pot. Mi-ar fi plăcut ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore. Formula 1 oferă atât de multe momente și nu ai timp suficient să prinzi tot! E o cursă contracronometru pentru jurnaliști.

Cum ai perceput viteza, acolo? Vizual, auditiv… chiar și tactil, dacă se poate spune așa…

Eu am mai fost la Formula 1, la Marele Premiu de la Monza, acum 2 ani, în calitate de spectator. Știam deja vuietul acela unic al motoarelor. Însă tot am zâmbit când l-am reauzit. Nu ai cum să-i reziști. Sună prea ca în filme! E înălțător – îți vibrează corpul, inima bate cu pasiune, iar imaginația se duce departe… te imaginezi conducând cu viteză, ridicând și tu un trofeu. Monoposturile trec pe pistă în fracțiuni de secundă, nu ai timp să clipești. Le-am văzut de aproape, am stat la câțiva centimetri de ele, la boxe. Arată incredibil în realitate, sunt mai mari față de cum arată la televizor, au design și culori foarte frumoase, strălucesc! Sunt unice!

camelia-baltoi-si-sebastian-vettel-de-patru-ori-campion-mondialIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Apropo de viteză… cât de mult apeși tu accelerația când ești la volan?

Recunosc că pe autostradă aş mai fi tentată să depăşesc limita, dar mi-e teamă de accidente şi mă opresc la timp. Prietenii îmi spun, însă, că nu am răbdare la volan, că m-au văzut în trafic cum manevrez mașina ca un bărbat. Dar eu nu îi cred.

Și cât de bine te pricepi să conduci pe tocuri?

Nevoia te învață! Când pleci de la redacție în grabă, nu mai ai timp să îți iei adidașii, te urci la volan cu tocuri și realizezi că tocurile nu sunt un impediment. Se poate și e chiar ușor.  

Ce alte competiții sportive le aștepți cu nerăbdare?

Sportul este un domeniu care nu te lasă să iei pauze. Tot timpul e o competiție de urmărit și tot timpul apar știri din lumea sportului, pentru că oamenii din sport sunt mereu în acțiune. Curând, pe 7 iunie, echipa națională de fotbal are meci cu Liechtenstein, în direct la Antena 1. Ăsta e un meci pe care nu vreau să îl ratez.

camelia-baltoi-4Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 10

Și ce îți place să faci cel mai mult când ai timp, în exclusivitate, doar pentru tine?

Citesc mult. Îmi place să stau acasă, cu muzică de relaxare, cu o ceașcă de cafea aromată, citind o carte bună, care, la un moment dat, mă va ajuta. În rest, îmi place să călătoresc. Când nu sunt acasă, mă găsiți pe undeva plecată.

Pe unde vei fugi în această vară? Ce planuri de vacanță ți-ai făcut?

Fug la cald. La apă turcoaz. La palmieri. La locuri cu obiective turistice de neratat.

Foto: Antena 1

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton