; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Calca pedala!

30 March 2009

“Furios si iute 4: Piese originale” ajunge pe ecranele noastre si ne imbie cu masini tunate noi, dar aceleasi parti originale: Vin Diesel si echipa.

In urma cu opt ani, SUA era cucerita de moda masinilor de import tunate la sange si de cursele de strada, motiv pentru care primul “Furios si iute” nu a fost succesul modest pe care il astepta studioul de productie. Bugetul de 38 de milioane de dolari a generat incasari de peste cinci ori mai mari (40 de milioane doar in week-end-ul de lansare), iar Vin Diesel s-a impus pe scena de actiune cu replici ca “Imi traiesc viata pe sferturi de mila!”.

Succesul rasunator a impus doua continuari, in care protagonistii au aparut si nu prea. Incasarile au scazut simtitor in cazul partilor 2 si 3, astfel incat nimeni nu se astepta la un al patrulea film.
Cu toate astea, “Furios si iute 4: Piese originale” accelereaza pe ecranele mondiale in aceasta primavara, avandu-i in distributie pe… (bataie intensa de tobe!) Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez si Jordana Brewster – actorii principali din pelicula originala. N-au fost greu de convins sa revina. Intre timp, Diesel a lucrat cu eroul lui, Sidney Lumet (la “Pledez vinovat?!”, 2006) si declara pentru revista “Empire” ca asta i-a dat “libertatea creativa de a reveni la o franciza de film”. Walker s-a resemnat cu statutul de “tipul din Furios si iute“. Rodriguez ar fi aparut bucuroasa si in partile 2 si 3, dar n-a sunat-o nimeni cu propunerea. Brewster da cu stangul in dreptul declarand pentru aceeasi revista ca a preferat se concentreze pe studiile la Yale, ca e uimitor cat de mult poti intinde povestea din serie, dar ca nu suporta industria cinematografica din Los Angeles.

Revenire
Actiunea partii a patra se petrece intre al doilea si al treilea film: Dominic Toretto (Vin Diesel) pleaca din Republica Dominicana, alaturi de iubita lui, Letty (Michelle Rodriguez). Moartea unei persoane dragi il determina sa revina in Los Angeles, dar conflictul cu agentul Brian O’Connor (Paul Walker) e pus pe pauza, cei doi devenind aliati impotriva unui dusman comun: un periculos traficant de droguri.
Si pentru fanii adevarati urmeaza si a cincea parte, in care mai mult ca sigur vor reveni Diesel si Walker, si care va avea loc in Europa.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare