; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

ROventura5

Călătoria „ROventura” din Maramureș continuă sâmbăta aceasta, la Kanal D

18 December 2020

Călătoria 'ROventura' din Maramureș continuă sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D! George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, au ajuns în de la Breb, probabil unul dintre cele mai frumoase sate din țară. Pe lângă pensiunea unde au înnoptat, așezarea aceasta, al cărei farmec a depășit demult granițele țării, mai are o sumedenie de locuri care merită descoperite, la pas.

Tradiția trăiește încă în Maramureșul istoric iar sate precum Breb sau Oncești sunt veritabile muzee vii, în care turiștii pot experimenta crâmpeie de viață ca acum o sută de ani. Timpul a încremenit, parcă, aici și a păstrat intact tot ce era frumos odinioară, iar oamenii au învățat să clădească durabil și să exploateze, sănătos, tot ce au moștenit, de generații. De pe coasta asta de deal, desprinsă parcă din alte vremi, călătorii noștri merg spre inima satului, ca să o cunoaștem și noi pe una dintre cele mai iubite bunici ale Maramureșului. După un veritabil popas, acolo unde George și Andreea au din tainele torsului lânei.

Roventurienii se îndreaptă, apoi, către Oncești, sub cetatea dacică, pentru a se odihni la o casă de oaspeți deosebită. Dimensiunile ei și lucrătura frumoasă în lemn îți fură privirea și te impresionează, încă de la intrare. Veritabilă , horinca maramureșeană e parte a tradiției zonei iar aici se face și astăzi, la fel ca odinioară, după tehnici și rețete de demult.

 

 Vezi galeria foto >

 

Farmecul Maramureșului îmbracă fel și fel de forme. Întâlnești la tot pasul, la drumul mare, motive să rămâi cu gura căscată, de mirare.

Nu ratați sâmbătă aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție 'ROventura', o călătorie prin lumea fermecătoare a satului maramureșean, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare