; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cabral şi Andreea prezintă Casa Ibacka

Cabral şi Andreea prezintă “Casa Ibacka”

09 September 2013

„Casa Ibacka' este cea mai nouă emisiune de la Acasă, care începe pe 9 septembrie şi va fi difuzată de la 23:30.

În fiecare seară de luni, cei doi soţi polemizează în direct pe marginea subiectelor care pun la încercare cuplurile.

Cum a luat naştere acest proiect?

Andreea: Controversele noastre de pe bloguri au stârnit probabil primele valuri.

Cabral: Ce controverse… eu scriam ceva simpatic, ea venea şi-mi dădea cu firma-n cap, ca râdeau de mine toţi interneţii. Aşa că am fost forţat să scriu şi eu, să-mi apar poziţia de bărbat.

Andreea: Cam aşa a început totul, ne-am luat la contrazis reciproc pe bloguri şi producătorii noştri au stat pe margine şi-au râs. Apoi ne-au chemat la o discuţie şi au venit cu ideea proiectului.

Cabral: La început am fost reticenţi, nu credeam că ar interesa pe cineva contrele, ironiile şi contrazicerile noastre. Dar pe măsură ce stăteam de vorbă şi încercam să ducem discuţia… am ajuns la punctul în care Andreea zicea ceva şi eu îi săream în cap, apoi eu ziceam ceva şi-mi sărea Andreea în cap. Asta în timp ce ai noştri producători râdeau de se crăcănau…

Andreea: Până la urmă, văzându-i ce se mai distrează, a trebuit să fim de acord cu ei. Şi-am ajuns din discuţie în discuţie la un format care nu s-a mai făcut la noi niciodată. De fapt, nici afară nu s-a făcut în forma asta de risc: sitcom fără script.

Cabral: Da, e o soluţie foarte ciudată. Se dau personajele (toate reale), se dau subiectele (toate de actualitate, de cuplu sau din social şi monden) şi-apoi toate personajele îşi asumă poziţiile personale faţă de subiect.

Andreea: Şi cum la noi în familie suntem cap-în-cap non stop… îţi dai seama ce apocalipsă iese tot timpul!

 

Ce subiecte veţi dezbate şi pe cine veţi invita în prima ediţie?

Andreea: Gelozia în cuplu e boală grea, comună marii majorităţi. În prima ediţie o să ne scoatem – deci – ochii pentru fiecare sms dubios, fiecare mail şi fiecare şuviţă de păr apărută unde nu-i era locul.

Cabral: Ce şuviţă, iar începi?! Îi cade ei un fir de păr şi-apoi îmi face mie scandal că cică plimb duduiţe cu maşina! Da, de gelozie o să vorbim, despre cum cotrobăie fetele în telefoanele băieţilor şi de cum le caută bileţele prin buzunare… atunci când pregătesc hainele de spălat, cică!

Andreea: Păi da, că dacă n-am găsi nimic ne-am potoli şi noi din căutat!

Cabral: Şi ca să răspund… îi avem invitaţi pe cei care ne mediază certurile atunci când casa se transformă în adevărat câmp de luptă, îi aducem pe naşii, The Fodors. Spumoşi şi ei, un cuplu aparte care deşi e foarte sudat… ştie să se certe cu orele!

 

Ţinând cont că emisiunea este programată la o oră atât de târzie, vor exista şi dezbateri pe teme mai controversate sau nerecomandate celor mici? Dacă da, poţi da câteva exemple?

Andreea: Vom aborda fel de fel de probleme de cuplu, situaţii comune familiei din 2013.

Cabral: Totuşi, emisiunea e recomandată copiilor peste 12 ani. Vrem să reiasă atmosfera din casa unei familii normale. Normale dar foarte vocale, aşa-i, dar nu vrem să profităm de ora de difuzare ca să scoatem pe gură chestii reprobabile.

Andreea: Chiar dacă vom fi pătimaşi, vom căuta tot timpul bunul simţ.

Cabral: Sper să-l găsim de fiecare dată… că sunt momente când a mea mă scoate din toate săritele.

 

Cum vă ajută şi cum vă încurcă faptul că emisiunea este în direct?

Andreea: Eu zic că ne ajută. Discuţiile vor fi spontane, deloc regizate, aşa că elementul “live” e un plus. Unde mai pui că gafele fac deliciul conflictelor în cuplu.

Cabral: E un risc, şi încă unul mare. Şi ca să vă recunosc, unul dintre punctele cu risc ale proiectului este orgoliul fără seamăn al soţiei mele…

Andreea: Da, că pe-al tău putem să-l trecem cu vederea…!

Cabral: Asta spuneam… tuturor le e frică de momentul în care toată lumea din studio se enervează şi poate uită că suntem în direct. Că atunci… Doamne apără şi fereşte!

 

Cât de des se întâmplă să vă certaţi şi din ce motive?

Andreea:  Se întâmplă destul de des să ne certăm, dar nu ne lăsăm până nu tranşăm problemele.

Cabral: Asta înseamnă că se întâmplă să trăncănim încontinuu câteva ore. Şi nu chiar pe un ton liniştit şi plin de feng-shui…

Andreea: Cât despre motive… sunt infinite! Nu există temă pentru care să fim de acord din prima.

 

Ce obişnuieşti să faci pentru a te asigura că există armonie în relaţia de cuplu?

Andreea: N-am o strategie în sensul ăsta. Cred că al meu coleg de apartament mă apreciază exact pentru spontaneitate, astfel nu-mi explic. Jur că stă de bunăvoie şi nesilit de nimeni.

Cabral: Stau, dar de-ar şti oamenii ce-i în inima mea… ţi s-ar rupe sufletul de mila mea. Aşa mă chinuie terorista asta mică…

 

Cum se împart atribuţiile casnice la voi în casă?

Andreea: Majoritatea cad în cârca mea, îţi dai seama.

Mi-a trebuit mie să-i demonstrez acum câţiva ani că-s bucătăreasă bună şi de atunci nu mai ies din şorţul de gospodină. Deh, greşelile tinereţii se plătesc…

Totuşi, recunosc că sunt praf la călcat rufe, spre deosebire de dl. Cabi. Care domn Cabi e şi mini-tehnicusul Casei Ibacka, pe deasupra.

Cabral: Să nu credeţi nimic, ma laudă acum doar ca să dea cu mine de pământ mai târziu. Pentru că aşa face tot timpul… asta pe când eu muncesc de-mi rup spatele pentru casă, iar ea nu vrea să recunoască. Face doi pui la cuptor pe an şi se laudă cu ei de zici că găteşte pentru o popotă întreagă!

 

Ce pasiuni aveţi în comun?

Andreea: Muzica şi sporturile extreme.Eu am făcut vioară si pian timp de 8 ani, soţul meditaţii de saxofon.

Cabral: Iar împachetatile cu noroi cu Atv-ul, cursele de kart pe circuit şi săriturile cu paraşuta sunt la ordinea zilei la noi în familie.

 

Unde aţi fost în vacanţă anul acesta?

Andreea: Am fost o săptămână în Grecia, în Corfu. Ne-am dus la pomul lăudat, n-a fost mai grozav ca la Marea Neagră.

În schimb, mâncarea lor ne-a dat pe spate, e genială.

Cabral: Da, e genială… pun nişte roşii într-un vas, aruncă nişte brânză sărată peste, pun nişte mirodenii şi la sfârşit scapă jumătate de litru de ulei de măsline deasupra… claaar, e genială mâncarea lor!

Andreea: Ia uitaţi-vă la Domnu’ Cabi! Îl asculţi şi zici că n-a mâncat nimic timp de 6 zile… când colo el înfuleca puii cu tot cu fulgi!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare