Homepage  / Știri

Burt Young a murit. Actorul nominalizat la Oscar pentru rolul din „Rocky” avea 83 de ani

Burt Young a murit. Actorul nominalizat la Oscar pentru rolul din „Rocky” avea 83 de ani
7

de Redactia Tvmania,

Actorul Burt Young, cunoscut și nominalizat la Oscar pentru rolul lui Paulie Pennino, cel mai bun prieten al lui Rocky Balboa, în seria de filme „Rocky”, a murit la vârsta de 83 de ani. Decesul a fost confirmat de fiica sa, Anne Morea Steingieser, pentru New York Times. Prima reacție a lui Sylvester Stallone, care i-a fost bun prieten.

Burt Young a murit la 83 de ani

Născut Gerald Tommaso DeLouise în cartierul Queens din New York, Young și-a construit o carieră jucând mai ales personaje de tip dur și italo-americane la televiziune și în filme.

Este cel mai cunoscut pentru rolul lui Paulie Pennino din filmul Rocky din 1976, în care a jucat rolul măcelarului alcoolic și prietenul personajului principal al lui Sylvester Stallone, Rocky Balboa, care a făcut din lovirea carcaselor din depozitul de carne, unde lucra Paulie, o parte din rutina sa de antrenament de box.

Miercuri, Stallone i-a adus un omagiu fostului său coleg de scenă, amintindu-și de el ca de un „prieten drag”. „Ai fost un om și un artist incredibil, eu și lumea îți vom simți foarte mult lipsa”, a scris el pe Instagram.

Burt Young a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din „Rocky”

Rolul lui Paulie, care era, de asemenea, fratele iubitei și viitoarei soții a lui Rocky, Adrian (care se căsătorește cu Balboa în Rocky II), i-a adus lui Young o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Burt Young a muritIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Filmul original „Rocky” a adunat în total 10 nominalizări la Oscar și a câștigat trei premii, inclusiv premiul pentru cel mai bun film.

Young și-a reluat rolul lui Paulie în toate cele șase continuări ale filmelor originale Rocky. Printre celelalte filme în care a mai jucat se numără „Chinatown”, „The Pope of Greenwich Village” și „Once Upon a Time in America”, scrie theguardian.com. De asemenea, a avut numeroase apariții ca invitat la televiziune în seriale precum „MAS*H”, „The Rockford Files”, „Baretta” și „Law & Order”.

În ultimii săi ani, Young și-a făcut un nume ca pictor, lucrările sale fiind expuse în galerii din întreaga lume.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton