Homepage  / Vedete româneşti

Bursucu a trecut prin clipe de coșmar după ce fiica sa cea mare a primit un diagnostic crunt: „Și acum îmi dau lacrimile”

Bursucu a trecut prin clipe de coșmar după ce fiica sa cea mare a primit un diagnostic crunt: „Și acum îmi dau lacrimile”
14

de Cristina Țapu,

Bursucu, unul dintre cei mai iubiți prezentatori din România, mereu cu zâmbetul pe buze și gata să aducă starea de bine în casele telespectatorilor a trecut printr-un episod traumatizant în urmă cu trei ani. Prezentatorul a vorbit despre acest episod dureros în cadrul podcastului moderat de către fosta sa colegă, Teo Trandafir.

Bursucu a vorbit despre cel mai negru episod din viața sa

Bursucu, sub numele său real Adrian Cristea, a dezvăluit recent detalii tulburătoare despre diagnosticul primit de către fiica sa cea mare, Alessia, care este copilul biologic al soției sale. În urmă cu trei ani, Alessia a acuzat din senin dureri de stomac, iar părinții nu s-au îngrijorat inițial.

Durerile au persistat și astfel au decis să ceară ajutorul medicului. Starea de sănătate a adolescentei s-a degradat de la o zi la alta și a avut un episod în care pulsul i-a ajuns la 200 de bătăi pe minut, o valoare foarte mare.

bursucu-nunta-4Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Un medic rezident din București a investigat situația, iar diagnosticul pe care l-a primit adolescenta a fost unul crunt. Brusucu rememorează acel moment cu ochii în lacrimi.

„Cei de la spitalul din Constanța, pentru că există o anumită procedură ca tu să pleci dintr-un spital în altul, pe urgență, cu ambulatoriu, să te aștepte la camera de gardă, trebuie să se pună un diagnostic cu care să primești toate lucrurile astea. Diagnosticul de la Constanța a fost transplant de inimă, doar că nouă nu ne-a spus nimeni că ei pun acest diagnostic să ne ajute. Atât a scris doamna doctor în termeni medicali.

Eu, neștiind, ce înseamna, am luat și eu acel diagnostic pe care mi l-a spus soția și am dat un telefon unui amic, unul dintre cei mai buni cardiologi din România.

Eram într-o pauză de publicitate și i-am spus, iar el mi-a zis Bursucule, stai jos?. I-am zis că nu și mi-a spus să mă așez, iar eu l-am întrebat de ce și a insistat să mă așez puțin. M-am așezat și mi-a zis Ăsta e un diagnostic pe care îl pune un rezident, deci șansele să fie greșit sunt unul la o mie, să nu zic milion. Se numește transplant de inimă. Și acum îmi dau lacrimile și mi s-a zbârlit părul pe mine.

Au existat două zile de investigații. Totul era afectat și inflamat în ea: plămânul, ficatul, rinichiul, inima! Căutau să vadă care e problema de fapt”, a povestit Brusucu, în cadrul podcastului moderat de către fosta sa colegă, Teo Trandafir.

După zile întregi de investigații și de suspans, doctorii au ajuns la o concluzie, iar părinții au putut respira ușurați. Nu a fost vorba despre o boală care să necesite o intervenție atât de complexă.

„M-a sunat doamna doctor și mi-a spus că a găsit și m-a întrebat: Fata are 16 ani. S-a sărutat vreodată? Avea Epstein-Barr, virusul sărutului! Cică face ravagii. L-am sunat după pe domnul doctor Adrian Marinescu, care mi-a spus să stau relaxat, că e un virus și își revine”, a povestit Bursucu.

Ce este virusul Epstein-Barr și cum se manifestă

Epstein-Barr este un virus care face parte din familia virusurilor herpesului uman, fiind cel mai frecvent asociat cu mononucleoza infecțioasă, cunoscută și sub numele de boala sărutului. Acest virus poate provoca o varietate de afecțiuni, inclusiv infecții respiratorii, dar mononucleoza este una dintre cele mai recunoscute și mai frecvente manifestări ale infecției cu Epstein-Barr.

Mononucleoza infecțioasă este o afecțiune caracterizată de simptome precum oboseală severă, febră, inflamație a ganglionilor limfatici, dureri de gât și splenomegalie (mărirea splinei). Virusul Epstein-Barr este transmis în principal prin saliva, de aceea este numit uneori virusul sărutului, deși poate fi transmis și prin alte mijloace, precum tusea și strănutul sau schimbul de obiecte contaminate, cum ar fi paharele și tacâmurile.

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul Epstein-Barr nu prezintă simptome sau prezintă doar simptome ușoare. Cu toate acestea, în unele cazuri, infecția poate duce la mononucleoză infecțioasă, care poate necesita odihnă și tratament pentru a gestiona simptomele. Deși simptomele acute ale infecției cu Epstein-Barr pot fi gestionate, virusul poate rămâne latent în corpul unei persoane pentru întreaga viață, reactivându-se ocazional, dar de obicei fără a cauza simptome severe.

Sursă foto: Instagram Bursucu

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton