; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bun venit in jungla!

24 November 2008

“Madagascar 2” respecta regula de aur a continuarilor: aceiasi eroi indragiti, replici mult mai amuzante si personaje noi, inteligent introduse in scenariu.

Criza financiara din S.U.A. nu i-a oprit pe americani sa dea 12 dolari pe un bilet la cinematograf si sa uite pentru o ora si jumatate de probleme, cu ajutorul personajelor animate. Mai mult decat atat, publicul s-a inghesuit cu milioanele in salile de cinema, iar “Madagascar 2” a dat lovitura instantaneu la box-office: s-a cocotat pe primul loc in S.U.A., in weekend-ul de lansare, si a adunat 158 de milioane de dolari in intreaga lume. Nu au contat nici parerile mixte ale criticilor de film (care spun ca povestea aminteste prea mult de “Regele Leu”) si nici carcotasii care vad in leul Alex si zebra Marty primele personaje animate clar homosexuale: pelicula e un succes.

Aterizare in Africa
Pentru cei care au uitat, in prima pelicula din 2005, leul Alex (voce: Ben Stiller), zebra Marty (voce: Chris Rock), femela hipopotam Gloria (voce: Jada Pinkett Smith) si masculul girafa Melman (voce: David Schwimmer) erau trimisi in Kenya, la insistenta activistilor pentru drepturile animalelor. Vasul e, insa, deturnat de pinguinii de la bord si cei patru prieteni ajung in insula Madagascar, unde fac cunostinta cu regele lemurienilor de aici, Julien (voce: Sacha Baron Cohen).

Partea a doua din povestea care va deveni o trilogie in 2011 (ultimul film va marca reintoarcerea eroilor la New York) are loc in Africa, unde echipajul animal ajunge dupa o aterizare fortata. Dupa ce capitanul pinguinilor (voce: Tom McGrath) le promite ca va repara aeronava in 629 de luni, cu scuipat, curaj si multa banda adeziva, Alex si compania pleaca in recunoastere. Aventura in patria natala il readuce pe leu fata in fata cu batranica plina de personalitate din New York (voce: Elisa Gabrielli), dar si cu propria familie.
Filmul e bine scris, mai plin de glume decat primul “Madagascar”, cu mai multa atentie acordata personajelor secundare si cu putina dragoste interrasiala, dar la fel de previzibil. Dar, per ansamblu, pelicula pare mai orientata spre publicul matur, prin urmare parintii se vor delecta la fel de mult ca pustii lor in cele 90 de minute de pelicula.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare