; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bulevardul luxului

12 November 2007

Se spune ca bulevardul Champs Elysées este cel mai frumos din lume. Un lucru este insa cert: artera pariziana are cele mai mari preturi la chirii din Europa.

Pe Champs Elysées au defilat atat trupele germane, dupa capitularea Frantei din 1940, cat si soldatii aliati – americani, britanici si francezi, dupa eliberarea Parisului, in august 1944. Nu exista in Hexagon si, poate, nici in Europa un bulevard cu o incarcatura simbolica mai mare decat aceasta artera care ii poarta pe parizieni si pe vizitatori de la Place de la Concorde pana la Arcul de Triumf. In fiecare an, manifestarile festive de pe 14 iulie au loc tot aici, iar atunci cand echipa cocosului galic a castigat Cupa Mondiala de Fotbal, in 1998, sute de mii de francezi au invadat trotuarele si carosabilul de pe Champs Elysées.
Turistii si locuitorii capitalei Frantei care isi petrec serile pe acest celebru bulevard nu sunt insa in cautarea unor vestigii istorice, ci sunt motivati de ceva mult mai prozaic: pofta de consum. Pe cei doi kilometri ai arterei se intind zeci de cinematografe (unde se difuzeaza pelicule in versiunea originala si cu subtitrari, spre deosebire de salile de cinema din cartiere), cluburi de noapte si cafenele, dar mai ales reprezentante ale celor mai importante branduri vestimentare si din industria de automobile.

Joi, 20.35, Discovery Travel, “Strazile lumii: Champs Elysées, Paris”

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare