; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Guy Ritchie

Britanicul Guy Ritchie va regiza un serial turcesc de epocă

02 February 2018

Ambiţiile posturilor tv turceşti nu cunosc limite în 2018. Conform televizyongazetesi.com, Fox TV Turcia pregăteşte un proiect de anvergură, la care va colabora, cel mai probabil, cu una dintre cele două mari companii producătoare de seriale din această ţară, TIMS Production (Suleyman Magnificul', Kösem') și Ay Yapım (Dragoste infinită').

Serialul va fi unul de epocă, iar de regie se va ocupa cunoscutul regizor şi producător britanic Guy Ritchie (care şi-a pus amprenta asupra unor filme precum Agentul de la U.N.C.L.E.', RocknRolla' şi Sherlock Holmes'). Acesta va regiza primele două episoade, după care va coordona echipa de scenarişti şi regizori, spun cei de la technolabs.net.

Serialul pe care vor sa-l facă cei de la Fox va fi cel mai scump făcut vreodată în Turcia (peste 4 milioane de euro este bugetul alocat, spun tot cei de la technolabs.net) şi va relata o parte a vieţii lui Mevlana.

Pe numele său adevărat Jalal ad-Din Muhammad Rumi, Mevlana a fost unul din cei mai cunoscuți mistici persani și islamici, întemeietor al Ordinului Mevlevi. Născut în Afghanistan şi decedat în Konya, Turcia, Mevlana sau Rumi a fost denumit „prințul poeților sufi' şi a trăit între anii 1207-1273.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare