; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

53086321_2220499521321499_7708977940552126948_n

Britanicii se înghesuie să intre în forțele de poliție din cauza serialului „Line of Duty”, difuzat și la noi

02 April 2021

Serialul polițist „În numele legii'/„Line of Duty', difuzat și la noi în trecut de TVR 2, are un efect neașteptat la britanici: numărul celor care vor să intre în forțele anti-corupție ale Poliției britanice s-au triplat din 2018 încoace, scrie The Sun.

De la 97 de aplicanți în 2017, numărul acestora a ajuns la 387 în 2018 și 340 în 2019, iar după difuzarea sezonului 5, alți 354 de britanici au aplicat pentru departamentul anti-corupție, iar The Sun pune interesul britanicilor pentru acest job pe seama serialului care are un succes foarte mare în țara natală.

Considerată „serialul nr. 1 al Marii Britanii', producția lansată în 2012 are deja un număr impresionant de premii. Protagoniștii săi, detectivii Steve Arnott (Martin Compston) și Kate Fleming (Vicky McClure), conduși de inspectorul-șef Ted Hastings (Adrian Dunbar), lucrează sub acoperire pentru secția specială AC-12, pentru a-i prinde pe corupții din Poliția engleză.

Arnott, detașat aici după ce a condus o operațiune anti-teroristă eșuată, o găsește în echipă pe Fleming, care e pe urmele inspectorului Tony Gates, puternicul și intangibilul șef al brigăzii de poliție premiante TO-20. 

Finalul sezonului cinci, difuzat în mai 2019, a fost urmărit de 13,7 milioane de telespectatori și utilizatori on-line, fiind cel mai urmărit program tv al anului, iar luna trecută, la BBC, a debutat sezonul 6.

Suspansul extraordinar și scenariul inteligent scris de Jed Mercurio i-au făcut pe critici să califice serialul drept „strălucitor', „total imprevizibil', „răscolitor', „un captivant joc de-a șoarecele și pisica desfășurat în miezul poliției'.

În plus, în cele cinci sezoane au apărut vedete ca Gina McKee („Notting Hill'), Polly Walker („Roma'), Elisa Lasowski („Urzeala tronurilor'), Lennie James („3 Zile de coșmar'), Thandie Newton („Povești din L.A.'), Keeley Hawes („Doctor Who'), Stephen Graham („The Irishman') și mulți alții. 

În sezonul 6, vedeta sezonului este excelenta Kelly Macdonald („Trainspotting', „Gosford Park', „În căutarea Tărâmului de Nicăieri', „Nanny McPhee'), în rolul ofițerului de poliție Joanne Davidson, „cel mai misterios adversar cu care s-a confruntat vreodată secția AC-12', care va ancheta o crimă nerezolvată, iscând multe suspiciuni prin metodele sale neconvenționale. 

Șefa Poliției britanice, Dame Cressida Dick nu este însă un fan al serialului, spunând că, în poliție, standardele sunt mult mai înalte decât cele prezentate în producția BBC.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare