Homepage  / Cinema

Brad Pitt prinde viteză în „F1”. Ce știm până acum despre noul său film. Trailer, dată de lansare

Brad Pitt prinde viteză în „F1”. Ce știm până acum despre noul său film. Trailer, dată de lansare
11

de Andreea Hentea,

S-au lansat primele secvențe din noul film „F1”, regizat de John Kosinski („Top Gun: Maverick”), cu Brad Pitt în rolul unui experimentat pilot de Formula 1, care revine pe pistă după o lungă pauză. Ce știm despre film și când îl vom vedea.

Povestea noului film în care joacă Brad Pitt

„Porniți motoarele: teaser-ul noului film de curse de Formula 1 cu Brad Pitt, inspirat intitulat «F1», este aici”, scrie variety.com.

Filmul produs de compania Apple Original Films îl are pe Brad Pitt în rolul principal, al fostului pilot de Formula 1 Sonny Hayes. Acesta se întoarce în competiție după o pauză și este partener și mentor al începătorului Joshua Pearce, jucat de tânărul Damson Idris (23 de ani), cunoscut din „Oglinda neagră” și „Prafuri”. Acesta îi este coechipier lui Hayes în APXGP, o echipă fictivă din circuitul Grand Prix.

Când are premiera filmul „F1”, cu Brad PittIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Conducătorul echipei este interpretat de Javier Bardem, iar din distribuția remarcabilă mai fac parte Tobias Menzies („Străina”, „The Crown”), Kerry Condon („Spiritele din Inisherin”), Kim Bodnia („Obsesia Evei”) și Sarah Niles („Pot să te distrug”, „Ted Lasso”).

Filmări pe circuitele originale

Pentru că echipa din film concurează cu titanii campionatelor de Formula 1, filmările pentru „F1” s-au desfășurat – pe durata weekend-urilor – pe câteva circuite adevărate de Grand Prix, printre care cel pe care a avut loc Marele Premiu al Marii Britanii de anul trecut, cursa de mașini sport Rolex 24 de la Daytona, din ianuarie, și multe altele. Între toate aceste destinații emblematice pentru fanii curselor de mașini, Marele Premiu al Marii Britanii, desfășurat pe 7 iulie, beneficiază de o prezentare specială, potrivit unei postări de pe contul oficial al competițiilor de Formula 1.

Potrivit site-ului de jurnalism sportiv theathletic.com, Brad Pitt și Damson Idris (care au condus frecvent mașini de curse de-a lungul filmărilor) au fost, ei înșiși, prezenți duminică, 7 iulie, la Marele Premiu al Marii Britanii, unde echipa din film, APXGP, are asigurată o unitate completă în padocul F1.

Un campion în echipă

Unul dintre producătorii filmului „F1” este Sir Lewis Carl Davidson Hamilton, un pilot de curse britanic care concurează în circuitele de Formula 1 pentru echipa Mercedes AMG Pretronas. Acesta a câștigat un record comun de șapte titluri în Campionatul Mondial al Piloților (World Drivers’ Championship), la egalitate cu Michael Schumacher, și deține, printre altele, recordurile pentru cele mai multe victorii (103), pole positions (103) și podiumuri (184). Este singurul pilot de culoare din istoria Formulei 1. Lewis Hamilton nu este doar producător pentru „F1”, ci a fost implicat în multe aspecte ale filmului, inclusiv în scrierea scenariului, potrivit tot variety.com.

„F1” este regizat de Joseph Kosinski (care a semnat și celebrul „Top Gun: Maverick”), care este și producător, alături de Brad Pitt, de vedeta de Formula 1 Lewis Hamilton și de Jerry Bruckheimer, printre alții. Filmul este realizat în colaborare cu Formula 1. Scenariul este scris de Ehren Kruger, care a colaborat cu Kosinski la „Top Gun: Maverick”.

Filmul „F1” va fi lansat în cinematografe, la nivel internațional, pe 25 iunie 2025. Până la premieră, puteți urmări primele imagini aici:

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton