Homepage  / Vedete străine

Care a fost cauza morții Reginei Elisabeta a II-a. Fostul premier britanic, Boris Johnson, face noi dezvăluiri: „Știa că i se apropia finalul”

Care a fost cauza morții Reginei Elisabeta a II-a. Fostul premier britanic, Boris Johnson, face noi dezvăluiri: „Știa că i se apropia finalul”
15

de Cristina Țapu,

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață în urmă cu doi ani, însă cauza morții sale nu a fost niciodată dezvăluită oficial. Fostul premier britanic, Boris Johnson a făcut publice o serie de declarații despre starea de sănătate pe care regina o avea înainte de a se stinge din viață și a vorbit despre boala care ar fi chinuit-o pe suverana Marii Britanii.

Care ar fi fost cauza morții reginei Elisabeta a II-a

Boris Johnson face declarații uimitoare în cartea sa de memorii, care urmează să apară curând și în România. Fostul premier al Marii Britanii dezvăluie detalii despre boala care ar fi chinuit-o pe suverana Marii Britanii cu ceva vreme înainte de a se stinge. Fostul premier susține că suverana ar fi suferit de cancer osos și că decesul ar fi fost cauzat de aceastp boală agresivă.

Într-un extras din „Unleashed”, care urmează să fie publicat luna viitoare, politicianul a declarat că „știa de un an sau mai mult” că monarhul britanic „avea o formă de cancer osos” atunci când el a demisionat în septembrie 2022, cu doar două zile înainte de moartea ei. Starea de sănătate a monarhului a fost un secret bine păzit în timpul domniei sale, iar declarațiile lui Boris Johnson sunt unele total neașteptate.

200323174315-boris-johnson-coronavirus-address-to-nation-03232020-exlarge-169Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 15

Boris a dezvăluit în paginile carții sale cum a decurs ultima întâlnire pe care avut-o cu suverana. Politicianul a subliniat că deși regina era vizibil slăbită din pricina bolii, ea a încercat să-și îndeplinească până în ultima clipă atribuțiile și nu și-a plâns de milă nici măcar un minut. El a spus că Elisabeta a II-a a știut „toată vara că i se apropia sfârșitul, dar a fost hotărâtă să reziste și să-și facă ultima datorie față de țară”, asistând la transferul de putere de la Johnson la succesoarea sa Liz Truss.

Pe 19 septembrie, lideri mondiali și membri ai familiei regale au fost prezenți la Londra pentru a-și prezenta omagiile în cadrul ceremoniei de comemorare a Elisabetei a II-a. Milioane de oameni din întreaga lume au urmărit funeraliile la televizor, iar mii de persoane au depus coroane de flori la porțile Palatului Buckingham.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a costat guvernul Marii Britanii o avere colosală

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, care a avut loc pe 19 septembrie 2024, a costat guvernul Marii Britanii aproximativ 162 de milioane de lire sterline (aproximativ 200 de milioane de dolari), scrie apnews.com. 

Viața Elisabetei a II-a a reprezentat un subiect de discuție pentru fanii monarhiei britanice, iar domnia sa, de peste șapte decenii, a fost marcată de conflicte politice, dar și de vremuri pașnice. După decesul său, regele Charles al III-lea a urcat pe tron, având-o alături pe regina consoartă, Camilla.

În anul 2024, Casa Regală a Marii Britanii a fost din nou greu încercată, după ce Charles al III-lea și Kate Middleton au fost diagnosticați cu cancer. Din fericire, soția lui William a terminat chimioterapia și începe să-și reia treptat îndatoririle. Nici regele nu se lasă mai prejos și continuă să-și onoreze obligațiile, deși starea sa de sănătate nu este deloc bună.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton