Homepage  / Știri

Bob Newhart a murit. Legendarul actor avea 94 de ani

Bob Newhart a murit. Legendarul actor avea 94 de ani
12

de Roxana Mirea,

Bob Newhart, al cărui impact în televiziune și comedie s-a întins pe zeci de ani, a murit după o serie de probleme de sănătate. Actorul avea 94 de ani. Generațiile mai tinere îș recunosc pe Newhart după rolul său din îndrăgitul film de Crăciun din 2003 al lui Will Ferrell, „Elf”. 

Bob Newhart a murit 

Bob Newhart, legendarul comediant și actor al cărui umor a fost de neegalat, a murit. Avea 94 de ani. Într-o declarație pentru ET, publicistul de lungă durată al lui Newhart, Jerry Digney, a declarat că Newhart a murit joi, 18 iulie 2024, la domiciliul său din Los Angeles în urma unei serii de boli scurte. Cauza decesului nu a fost dezvăluită. 

Iubit pentru satira sa blândă și comedia sa de observație, impactul lui Newhart în televiziune și comedie s-a întins pe decenii. Născut George Robert Newhart, popularul artist a devenit celebru la începutul anilor 1960, după trei apariții celebre la „Ed Sullivan Show”.   

Newhart a continuat să devină un nume cunoscut cu performanța sa înregistrată în 1960, „The Button-Down Mind of Bob Newhart”. Albumul de stand-up comedy a devenit primul de acest gen care a ajuns pe locul 1 în topurile Billboard și i-a adus două premii GRAMMY pentru „Albumul anului” și „Cel mai bun artist nou”.   

Ulterior, Newhart a lansat alte două albume de comedie, inclusiv „The Button-Down Mind Strikes Back!” (tot în 1960), care i-a adus al doilea premiu GRAMMY la categoria „Cea mai bună comedie”.  

Bob Newhart a murit Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Bob Newhart, o carieră de excepție 

Un an mai târziu, Bob Newhart s-a aventurat în lumea televiziunii cu un program de varietăți, „The Bob Newhart Show”. Serialul de un singur sezon i-a adus o nominalizare la Emmy, precum și un premiu Peabody. La peste un deceniu după succesul primului show, Newhart a creat un sitcom cu același nume, care a fost difuzat din 1972 până în 1978.    

În sitcom, Newhart a jucat rolul unui psiholog, Dr. Bob Hartley, stabilit în Chicago. Distribuția colorată a serialului o includea pe soția sa iubitoare, deși sarcastică, Emily, interpretată de Suzanne Pleshette, și vecinul enervant Howard Borden, interpretat de Bill Daily.    

Cel de-al doilea serial omonim al său, „Newhart”, a fost difuzat între 1982 și 1990 și a avut loc într-un orășel din Vermont, unde a interpretat rolul unui hangiu, Dick Loudon, la un stabiliment mereu plin de întâmplări comice. Serialul a primit trei nominalizări la premiile Emmy pe tot parcursul difuzării sale.  

De-a lungul anilor ’90, Newhart a condus încă două sitcomuri, „Bob” din 1992 până în 1993 și „George & Leo” din 1997 până în 1998. Generațiile mai tinere îl vor recunoaște pe Newhart după rolul său din îndrăgitul film de Crăciun din 2003 al lui Will Ferrell, „Elf”, în care l-a interpretat pe tatăl adoptiv al lui Buddy la Polul Nord. 

De asemenea, a avut mai multe apariții ca invitat în „The Big Bang Theory”. În 2013, a câștigat primul său premiu Emmy – după șapte nominalizări pentru munca sa anterioară – pentru „Cel mai bun actor invitat într-un serial de comedie”. Personajul său, profesorul Proton, a avut ulterior o apariție în serialul prequel „Young Sheldon”.    

Newhart s-a căsătorit cu soția sa, Ginny, în 1963 și au avut patru copii – Robert, Timothy, Jennifer și Courtney.  

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton