; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Blestemul Oscarului: 63% şanse de divorţ

08 February 2011

Câştigătoarele categoriei „cea mai bună actriţă principală' la Oscaruri au 63% şanse de divorţ, a confirmat un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Toronto (Canada), scrie dailymail.co.uk.

„Blestemul Oscarului' se confirmă, astfel: actriţele nominalizate la o statuetă aurită au mai puţine şanse la un divorţ decât cele alese câştigătoare. Kate Winslet, Hilary Swank şi Sandra Bullock sunt nume recente ale căror cariere au înflorit, în timp ce viaţa personală s-a soldat cu un eşec sentimental: primele două au divorţat de soţii lor la un an după câştigarea unui Oscar, iar căsnicia lui Bullock s-a destrămat la numai câteva zile după ceremonie.

Studiul a descoperit că – dintre cele 265 de actriţe căsătorite care au fost nominalizate la Oscar, din 1936 până astăzi – 159 au divorţat şi că cele alese câştigătoare au de 1,68 mai multe şanse să se despartă de partener. Cât despre aleşii Academiei de Film la categoria „cel mai bun actor principal', cercetătorii au descoperit că nu există nici o schimbare în statutul lor marital.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare