; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Billy Crystal: Cele mai tari momente la Oscar

22 February 2012

Anul acesta, Billy Crystal (63 de ani) va ajunge a noua oară pe scena Premiilor Academiei de Film şi promite să revigoreze evenimentul plictisitor. Având în vedere cu ce ne-a distrat la Oscar din 1990 încoace, pariem pe o seară de râs.

Billy Crystal, gazda din acest an a Premiilor Oscar – după retragerea cu scandal a producătorului Brett Ratner şi a prezentatorului Eddie Murphy – are ceva experienţă pe scena galei Academiei de Film Americane. Comicul a prezentat spectacolul de opt ori până acum, fiind – după Bob Hope (cu 19 gale în CV!) – cea mai frecventă gazdă a ceremoniei.

Prin urmare, ne putem aştepta la o gală net superioară celor din ultimii ani, dovadă stând şi cele mai reuşite momente ale lui Crystal pe scena Oscarurilor, de până acum, pe care le-am adunat mai jos.

1992: HANNIBAL LECTER. Billy Crystal deschidea gala Oscar adus pe scenă de doi medici, cu masca lui Hannibal Lecter pe faţă. Actorul s-a dus direct la Anthony Hopkins, imitându-i perfect accentul şi spunând: „Am invitat la cină câţiva membri ai Academiei. Vrei să mi te alături?'. Amuzant, Hopkins răspunde „Oricând'. În acel an, pelicula „Tăcerea mieilor' a câştigat premiul pentru cel mai bun film, iar momentul de la începutul galei a picat la fix.

1992: PARODIA LA „PRINŢUL MAREELOR'. Crystal a cântat un cântecel comic cu trimitere directă la pelicula Barbrei Streisand, nominalizată la şapte trofee în acel an.

2000: ISTORIA FILMULUI. Montajul de deschidere al Oscarurilor din acel an a fost excelent: Crystal călătorea prin istoria cinematografiei şi lua locul unor actori din diverse filme celebre. Gazda a interacţionat, astfel, cu Charlie Chaplin, Al Pacino (în „Şoferul de taxi'), „Naşul' Marlon Brando şi „Absolventul' Dustin Hoffman.

http://www.youtube.com/watch?v=zGYpPzIimcY

2000, 2004: „LA CE SE GÂNDESC ACTORII'. În cele două gale, gazda Billy Crystal a oferit câteva mostre amuzante când a decis să ne arate la ce se gândesc în timpul spectacolului diferite vedete din sală (filmate în tip ce actorul îşi dădea cu părerea). Cele mai reuşite exemple: Judi Dench – „Chiloţii ăştia tanga mă omoară', Michael Clarke Duncan – „I see white people' („Văd oameni albi'), Jack Nicholson – „Tot eu sunt cel mai tare tip din sala asta', Diane Keaton – „Nu pot să cred că Woody a venit până aici doar ca să stea în maşina mea', Renee Zellwegger – „Doamna Billy Crystal', Charlize Theron – „Doamna Billy Crystal', Julia Roberts – „Nu mă urâţi pentru că sunt frumoasă, urâţi-mă pentru că sunt bogată', Oprah Winfrey – „Vrei să vorbim despre bogăţie?'.

2004: „ÎNTOARCEREA GAZDEI'. După o pauză de trei ani, în al patrulea, 2004, Crystal a bifat a opta apariţie în postura de gazdă pe scena galei Oscar. Moment tocmai bun pentru ca momentul de deschidere să fie un trailer fictiv pentru filmul „Întoarcerea gazdei' (era anul cu „Stăpânul inelelolor: Întoarcerea regelui'). Crystal apare apoi în cele mai importante filme nominalizate în acel an, ca „Monstru', „În căutarea lui Nemo' şi „Cold Mountain'.

http://www.youtube.com/watch?v=JhPIjt1eSQM
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare