; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lungmetrajul „Bewitched” va reveni pe ecrane într o nouă adaptare

Lungmetrajul „Bewitched” va reveni pe ecrane într-o nouă adaptare. Ce cunoaștem despre noua producție

25 March 2021

Unul dintre cele mai reușite și îndrăgite seriale ale anilor ’60-’70, „Bewitched' (difuzat pe micile ecrane din România cu titlul „Ce vrăji a mai făcut nevasta mea') va fi transformat într-un nou lung-metraj, după ce remake-ul din 2005, cu Nicole Kidman și Will Ferrell, s-a dovedit un eșec, scrie dailymail.com. 

 

Difuzat în Statele Unite între 1964 și 1972, „Bewitched', creat de Sol Saks, a fost unul dintre cele mai gustate sitcomuri ale epocii, datorită umorului de calitate, inventivității scenariului și distribuției excelente. Eroii poveștii erau Darrin (Dick York) și Samantha (Elizabeth Montgomery), doi soți foarte îndrăgostiți, care nu păreau să aibă nimic neobișnuit. Până se dovedea că Samantha face vrăji mișcând din năsuc și rezolvând astfel toate problemele casnice, mai ales când în preajmă apăreau mama ei, fermecătoarea vrăjitoare Endora (interpretată de legendara Agnes Moorehead) și fratele acesteia, unchiul Arthur (jucat de Paul Lynde). 

 

Serialul a primit în epocă patru nominalizări la Globul de Aur, a avut opt sezoane și 254 de episoade și a rămas în antologia televiziunii americane, fiind una dintre cele mai iubite producții, deși interpretul lui Darrin s-a schimbat pe parcurs. Actorul Dick York l-a jucat pe bonomul soț al Samanthei doar în primele cinci sezoane, fiindcă avea probleme de sănătate, motiv pentru care a fost înlocuit, în 1969, cu Dick Sargent.

 

Un destin mai puțin fericit a avut remake-ul realizat în 2005, cu Nicole Kidman și Will Ferrell în rolurile principale, secondați de Shirley MacLaine și Michael Caine, în regia apreciatei Nora Ephron. Deși avea toate datele să fie un succes, filmul a fost un eșec răsunător, a fost demontat de critici și a avut încasări catastrofale. Nicole Kidman și Will Ferrell au primit premiul Zmeura de Aur pentru cel mai nereușit cuplu de pe ecran, iar filmul a fost nominalizat la încă patru categorii – cel mai prost remake, regie, scenariu și actor principal – Will Ferrell. 

 Vezi galeria foto >

Cu toate acestea, îndrăgita poveste a fost reluată de-a lungul timpului în diferite țări precum Japonia, Rusia, Argentina, India și a existat chiar un episod pilot produs de BBC care nu a fost niciodată transformat în serial. „Bewitched' a generat însă cele mai multe adaptări în Statele Unite – inclusiv benzi desenate și un sitcom de scurtă durată (în anii ’70) intitulat „Tabitha', care o avea ca eroină pe fiica lui Darrin și a Samanthei. În prezent, Hollywoodul se încumetă să reia povestea nostimei vrăjitoare Samantha. Studiourile Sony vor să realizeze un nou film după povestea originală a lui Sol Saks. Scenariul le va reveni lui Terry Matalas și Travis Fickett, autorii scenariului serialului „12 Monkeys', inspirat de celebra peliculă „Armata celor 12 maimuțe' (1995), a lui Terry Gilliam. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare