Homepage  / Cinema

„Beetlejuice 2”, succes răsunător la box office în prima săptămână de la lansare. Tim Burton a primit o stea pe Walk of Fame

„Beetlejuice 2”, succes răsunător la box office în prima săptămână de la lansare. Tim Burton a primit o stea pe Walk of Fame
9

de Cristina Țapu,

„Beetlejuice Beetlejuice”, mult așteptata continuare regizată de Tim Burton, a avut al treilea cel mai bun weekend de deschidere din acest an, cu încasări de 110 milioane de dolari, fiind devansat doar de succesele de box office „Inside Out 2” și „Deadpool & Wolverine.”

„Beetlejuice Beetlejuice”, succes răsunător la box office

Michael Keaton revine în rolul celebru al spiritului Beetlejuice, iar Catherine O’Hara și Winona Ryder își reiau rolurile de Delia și Lydia Deetz. Jenna Ortega, nouă în distribuție, o interpretează pe Astrid, fiica Lydiei. Willem Dafoe, Monica Bellucci și Justin Theroux completează echipa de actori. Se pare că noul film a fost pe placul cinefililor, care au luat cu asalt sălile de cinematograf pentru a vedea cel mai nou film semnat de către creativul și ineditul regizor Tim Burton.

Poster oficial „Beetlejuice Beetlejuice”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Această continuare produsă de Warner Bros. a devenit al doilea film din septembrie cu cele mai mari încasări din toate timpurile, depășit doar de „It” din 2017, care a debutat cu 123 de milioane de dolari. Precedentul deținător al locului doi a fost „It Chapter 2” din 2019, care a avut un debut de 91 de milioane de dolari.

Tim Burton a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame

Tim Burton a fost onorat recent cu o stea pe Hollywood Walk of Fame, consacrându-și astfel locul în istoria cinematografiei. Regizorul, cunoscut pentru filmele sale emblematice din anii ’80 și nu numai, precum „Beetlejuice”, „Edward Scissorhands” și „The Nightmare Before Christmas”, a fost celebrat de către colegii de breaslă și prietenii apropiați.

Actorii Winona Ryder și Michael Keaton au ținut discursuri în cadrul ceremoniei. Ambii au jucat în filmul „Beetlejuice” din 1988, regizat de Burton, precum și în continuarea din 2024, „Beetlejuice Beetlejuice”. Keaton a interpretat, de asemenea, rolul lui Batman în filmele lui Burton „Batman” (1989) și „Batman Forever” (1992), iar Ryder a jucat alături de Johnny Depp în „Edward Scissorhands” din 1990.

Burton și-a manifestat și pasiunea pentru animația stop-motion, producând filme de referință precum The Nightmare Before Christmas (1993) și Corpse Bride (2005). Aceste filme au devenit rapid favorite ale publicului și au arătat interesul său pentru povești gotice și personaje marginale care își caută locul în lume.

De-a lungul anilor, Tim Burton a continuat să aducă la viață filme vizual spectaculoase, precum Charlie and the Chocolate Factory (2005), Alice in Wonderland (2010) și Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016). Cu toate acestea, unul dintre cele mai așteptate proiecte ale sale a fost continuarea mult-iubitei comedii gotice Beetlejuice.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton