; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Andrew garfield rooney mara posing for the camera theres a brideshead revisited television remake in_25828_

BBC și HBO realizează o mini-serie adaptată după „Întoarcere la Brideshead”

14 January 2021

 

„Întoarcere la Brideshead', romanul clasic scris de Evelyn Waugh în 1945, va ajunge pentru a treia oară pe ecrane, de data aceasta sub forma unei mini-serii realizate de BBC și HBO care va avea premiera în 2022, informează britishperioddramas.com. 

 

Romanul lui Evelyn Waugh (publicat și în România, în 2009, la editura Corint) este considerat cea mai reușită scriere a romancierului britanic și a fost inclus de revistele Time și de Newsweek între cele mai bune romane de limbă engleză. Cartea este o poveste despre dragoste și maturizare plasată în Anglia interbelică. Eroul său, singuraticul Charles Ryder, student la Oxford, se împrietenește cu lordul Sebastian Flyte, mezinul aristocratei familii Marchmain, condusă cu mână de fier de autoritara Lady Marchmain. Ajuns în familie, Charles se îndrăgostește de frumoasa Julia, sora lui Sebastian, iar destinul lui se împletește pentru un timp cu destinul complicat al acestei familii zguduite încă de tragedia Primului Război Mondial. 

 

Cartea a cunoscut până acum două ecranizări elegante. Prima a fost mini-seria realizată în 1981 de Granada Television, cu unsprezece episoade. Aceasta avea o atmosferă impresionantă și o distribuție fabuloasă, în care Jeremy Irons juca rolul lui Charles Ryder, Diana Quick era Julia Flyte, Anthony Andrews juca rolul lui Sebastian Flyte, Claire Bloom pe al lui Lady Marchmain, Laurence Olivier era Lordul Marchmain, iar John Gielgud era Edward Ryder, tatăl văduv și distant al lui Charles. 

 

Filmul „Întoarcere la Brideshead' (2008), produs de BBC, a fost regizat de Julian Jarrold și a beneficiat, de asemenea, de decoruri și costume somptuoase și de o distribuție de marcă, în frunte cu Emma Thompson, Matthew Goode, Hayley Atwell, Ben Whishaw, Michael Gambon, Greta Scacchi și Felicity Jones. 

Noua mini-serie „Brideshead Revisited', realizată de BBC și HBO, îi va avea pe Andrew Garfield în rolul lui Charles Ryder și pe Joe Alwyn în rolul prietenului său, lordul Sebastian Flyte. Julia va fi interpretată de Rooney Mara, Ralph Fiennes îl va juca pe Lordul Marchmain, iar Cate Blanchett este încă în negocieri pentru rolul neînduplecatei Lady Marchmain. Filmările vor începe în această primăvară și vor avea loc în Marea Britanie și în Italia. Noua producție va fi lansată în 2022 și va fi difuzată de BBC One în Marea Britanie și de HBO în Statele Unite. 

Până atunci, pe Ralph Fiennes îl vom vedea în noul film de aventuri „The King’s Man', despre deja celebra agenție britanică de spionaj Kingsman. Acțiunea filmului, care va fi lansat în martie, este plasată de data aceasta în anul 1900. Andrew Garfield va fi vedeta filmului biografic „Instrumental', care îl va avea în centru pe pianistul de concert James Rhodes, care a dezvăluit în memoriile sale că în copilărie a fost victima unui abuz și că muzica a fost cea care l-a salvat. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare