Homepage  / Seriale

BBC pregătește o ecranizare a cărții „Cealaltă soră Bennet”. Ce știm până acum despre proiect

BBC pregătește o ecranizare a cărții „Cealaltă soră Bennet”. Ce știm până acum despre proiect

de Andreea Hentea,

BBC urmează să ecranizeze cartea „Cealaltă soră Bennet”, de Janice Hadlow, a cărei eroină este sora mai mică a renumitei Elizabeth Bennet din „Mândrie și prejudecată”, de Jane Austen. Ce știm până acum despre proiect.

BBC pregătește un serial despre „Cealaltă soră Bennet”

„Cealaltă soră Bennet” / „The Other Bennet Sister”, primul roman al lui Janice Hadlow (publicat în 2020 și tradus și la noi, în 2022), dezvoltă povestea lui Mary Bennet, fiica mijlocie a familiei făcute celebre de Jane Austen, dându-i șansa de a-și căuta fericirea și de a trăi propria poveste de iubire.

Un personaj care nu este tratat pe larg în „Mândrie și prejudecată”, Mary nu este eroina tipică a dramelor de epocă, ci mai curând o adolescentă stânjenită, anxioasă, previzibilă și trecută cu vederea de mama ei. Mary pare destinată unei vieți în singurătate, până când se hotărăște să-și ia soarta în mâini, scrie deadline.com.

„«Cealaltă soră Bennet» îi oferă lui Mary Bennet povestea complexă de dragoste pe care nimeni nu a anticipat-o, ducând-o din casa familiei ei din Meryton până la Londra, la seratele epocii Regency și pe munții și văile din Lake District, în căutarea independenței, a romantismului și, mai ales, a iubirii și acceptării de sine”, a scris și site-ul whattowatch.com.

Scenariul serialului BBC cu zece episoade „Cealaltă soră Bennet” va fi scris de Sarah Quintrell (co-creatoare a serialului „Puterea”). Potrivit aceluiași site, scenarista a declarat: „Sunt încântată să spun povestea lui Mary – cealaltă soră Bennet –, care explorează ce înseamnă să ajungi la cei din jur atunci când ești considerată o persoană ciudată. Este o bucurie să adaptez interpretarea genială pe care Janice Hadlow i-o oferă unui roman clasic atât de iubit. Am crescut cu minunatele adaptări realizate de BBC după Jane Austen. Această poveste frumoasă este dintre cele la care visează orice scenarist și abia aștept să o aduc pe ecran“.

Janice Hadlow a fost directoare la BBC Two, coordonând programe ca „Great British Bake Off”, „Line of Duty” și „Wolf Hall”. În 2004 a publicat cartea „A Royal Experiment: The Private Life of King George III”, iar în 2020 a debutat în domeniul ficțiunii cu „The Other Bennet Sister”. Romanul său a fost lăudat cu entuziasm de scriitoarea Helen Simonson, care l-a numit „O poveste excepțională” și a afirmat că „îi va încânta pe fanii lui Jane Austen”, iar Jo Baker de la The Guardian a scris: „Dacă ați crezut că Mary, sora tocilară din «Mândrie și prejudecată», e prea plictisitoare pentru a-și justifica propriul roman, mai gândiți-vă o dată, pentru că în cartea lui Janice Hadlow această soră fără viitor are parte de puțin respect și poate chiar de iubire”.

Când vom vedea serialul

BBC intenționează, se pare, să lanseze noua producție „Cealaltă soră Bennet” o dată cu aniversarea a trei decenii de la lansarea miniseriei „Mândrie și prejudecată” / „Pride and Prejudice” (1995), cu Colin Firth în rolul lui Fitzwilliam Darcy și Jennifer Ehle în rolul lui Elizabeth Bennet, cea mai cunoscută și iubită ecranizare a romanului lui Jane Austen.

Colin Firth și Crispin Bonham-Carter în „Mândrie și prejudecată”

Lindsay Salt, care conduce departamentul de producții din categoria Dramă de la BBC, a declarat: „Producția BBC «Mândrie și prejudecată» va rămâne pentru totdeauna un moment clasic din istoria televiziunii, iar acum este incredibil de interesant să ne întoarcem în lumea irezistibilă a lui Jane Austen și să mergem mai departe, de data aceasta pe urmele lui Mary, cealaltă soră Bennet”.

Deocamdată nu știm cine urmează să interpreteze rolul principal, al lui Mary Bennet, sau al oricăruia dintre celelalte personaje ale serialului.

Revine moda adaptărilor de epocă

Tot site-ul deadline.com a anunțat recent că Netflix pregătește un serial care va ecraniza „Mândrie și prejudecată”, al cărui scenariu va fi scris de Dolly Alderton („Everything I Know About Love”), dar care nu are încă o distribuție stabilită.

De asemenea, Emerald Fennell („Dulce răzbunare”, „Saltburn”) are în pregătire o nouă ecranizare, cu buget mare, a celebrului roman al lui Emily Brontë „La răscruce de vânturi” / „Wuthering Heights”, cu Margot Robbie și Jacob Elordi în rolurile principale.

Sursă foto: Profimedia

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton