; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Episode 2.  PICTURE SHOWS: Max Hug Williams and baby northern tamandua

BBC Earth prezintă “Orfanii miraculoşi ai naturii”

21 January 2016

Documentarul Orfanii miraculoşi ai naturii' va avea premiera pe data de 24 ianuarie, de la ora 18.10 în exclusivitate la BBC Earth. Producţia prezentată de Ellie Harrison şi Max Hug Williams urmăreşte într-o manieră emoţionantă eforturile centrelor de salvare a animalelor din întreaga lume. Orfanii miraculoşi ai naturii' prezintă oamenii extraordinari care şi-au dedicat vieţile protejării animalelor orfane din sălbăticie.

Episode 2. PICTURE SHOWS: Max Hug Williams and baby northern tamandua

Viaţa în sălbăticie este întodeauna dificilă şi fiecare pui se bazează pe protecţia oferită de părinţii săi în periculoasele momente de început ale vieţii sale. Însă cum supravieţuiesc puii care şi-au pierdut mamele? În ultimii ani s-au făcut salturi uriaşe în înţelegerea modului de salvare şi reabilitare a orfanilor din sălbăticie. Câteodată, singura modalitate de învăţare a tehnicilor de salvare şi reabilitare vine din încercări şi greşeli, dar triumful care vine odată cu acestea creează o avalanşă de emoţii pentru îngrijitori.

Episode 2. PICTURE SHOWS: Baby three toed sloth hanging on tree branch

În primul episod, filmat în Australia, Ellie îl întâlneşte pe Danny, puiul de koala care necesită îngrijiri 24 de ore din 24 şi pe Neil, un cangur pitic orfan, a cărui viaţă se poate sfârşi dacă Stella, îngrijitoarea lui, nu îi găseşte un companion. În Costa Rica, Max îl are alături pe Newbie, un leneş cu trei degete care se luptă cu pneumonie. Sam, managerul centrului, face tot ce îi stă în putinţă pentru ca Newbie să învingă lupta cu virusul.

Episode 2. PICTURE SHOWS: Baby two toed sloth asleep on white sheet

Episodul doi prezintă întâlnirea din Australia dintre Ellie şi Stacey, un urs marsupial plin de personalitate. În Costa Rica, Al, un furnicar extrem de relaxat învaţă să se descurce cu furnicile agresive ale junglei.

Episode 2. PICTURE SHOWS: Two baby three toed sloths asleep together on tartan blanket

În episodul trei ne întoarcem în Costa Rica unde Pelotaas, leneşul orfan de 9 luni încearcă să înveţe câteva aptitudini vitale; să înoate şi să trăiască pe cont propriu. În Australia, cangurul de 8 luni, Harry este ajutat de îngrijitoarea lui, Stella, să socializeze cu alţi canguri pentru a se putea întoarce în sălbăticie. În apropiere de oraşul Melbourne, Bev se ocupă de salvarea unor orfani mai puţin obişnuiţi, Hannah şi Bugsy, doi lilieci de fructe cu vârsta de o lună.

Episode 3. PICTURE SHOWS: Pinot the orphaned Eastern Grey Kangaroo drinking a bottle of milk

Orfanii miraculoşi ai naturii' ilustrează diferitele etape necesare îngrijirii acestor mici eroi – de la salvarea acestora în primele momente ale vieţii, până la a-i învăţa cum să îşi poarte singuri de grijă şi în final, la eliberarea lor înapoi în sălbăticie. Vă propunem să vizionaţi succesele şi emoţiile acestor adevăraţi eroi.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare