; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

BBC

BBC Earth difuzează de luni, 12 aprilie, cele mai noi episoade ale documentarului „Adevărul despre…”

12 April 2021

Pe 12, 19 și 26 aprilie, BBC Earth a programat trei episoade noi ale producției BBC: „Adevărul despre sportul acasă', „Adevărul despre îmbunătățirea sănătății mintale', respectiv „Adevărul despre stimularea sistemului imunitar'.

Serialul documentar, produs de BBC, „Adevărul despre…', pune lupa pe cele mai obișnuite lucruri cu care ne confruntăm zi de zi și, cu ajutorul experților în domeniu, încearcă să discearnă adevărul de fabulațiile care se dezvoltă în jurul acestuia. Aveți mai jos cele trei episoade noi și detalii despre acestea.

 

Adevărul despre sportul acasă

Luni, 12 aprilie, la 23.00

După ce COVID-19 ne-a transformat casele în săli de sport, a venit vremea să vorbim despre sportul practicat acasă. Cu experți, experimente și tehnologie de ultimă generație, acest episod special arată adevărata față a sportului. Ridicatul de greutăți vs. cardio. Selfie-uri cu abdomene tonifiate. A bea băuturi proteice ori ba? Se pare că tonifierea musculaturii este o sarcină tot mai complicată și a sosit timpul să ne întoarcem la origini. Jurnalista și bloggerița Mehreen Baig investighează totul, de la nutriție la cum să alegi antrenamentul potrivit de urmat acasă. Ea află cum putem profita de cele mai multe beneficii pentru sănătate, dar și cum putem obține corpul pe care ni-l dorim.

 

Adevărul despre îmbunătățirea sănătății mintale

Luni, 19 aprilie, la 23.00

Psihologa și profesoara Tanya Byron face echipă cu fostul fotbalist englez Alex Scott, care a suferit de depresie, pentru a descoperi cum ne pot ajuta cele mai noi descoperiri științifice să căpătăm mai mult control asupra stării noastre de spirit și să ne îmbunătățim sănătatea mintală. De altfel, unul din patru oameni se va confrunta la un moment dat cu probleme de ordin mintal, însă pandemia globală ne-a pus sănătatea mintală la grea încercare. Pe parcursul ultimului an, o echipă de la Imperial College London, în colaborare cu BBC, a monitorizat sănătatea mintală a peste 350.000 de persoane din Regatul Unit. Acest studiu unic prezintă un instantaneu dinainte și din timpul pandemiei, arătând impactul șocant pe care aceasta l-a avut asupra oamenilor.

 

Adevărul despre stimularea sistemului imunitar

Luni, 26 aprilie, la 23.00

Descoperiți extraordinara structură a corpului uman: sistemul imunitar. Pe baza unor descoperiri științifice revoluționare, acest documentar fascinant prezintă mituri și întrebări-cheie despre propria noastră armă secretă. Fiind un sistem complex bazat pe sânge și limfă, sistemul imunitar ne ține în viață. Dar cum funcționează de fapt? Este vremea să aflăm. În acest episod special care apare la țanc, experții din domeniu dezvăluie nu doar principiile esențiale de funcționare ale sistemului imunitar, ci și noi descoperiri științifice fascinante: de la motivul pentru care un masaj poate stimula sistemul imunitar, la rolul intestinelor care fusese înțeles greșit până nu demult.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare