; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

NEMURIRE

BBC Earth aduce două documentare care pun în discuție goana noastră după nemurire și frumusețe

17 April 2018

Luni, 23 aprilie, și marți, 24 aprilie, ambele de la ora 22.00, BBC Earth va difuza documentarele: „Întrebarea fundamentală a omenirii: Putem fi nemuritori?' și „Adevărul despre produsele de frumusețe'.

 

„Întrebarea fundamentală a omenirii: Putem fi nemuritori?'

Durata de viață a unui om crește cu 2,5 ani în fiecare deceniu și se preconizează că o treime din copiii născuți ar putea atinge vârsta de 100 de ani. Totuși, vârsta înaintată aduce cu sine o serie de boli care slăbesc organismul, multe dintre acestea fiind rezultatul acumulării de vătămări pe parcursul vieții. Însă o revoluție în domeniul biomedicinii oferă acum o nouă speranță pentru tratarea acestor afecțiuni și potențialul de a ne prelungi viața și mai mult. Totuși, aceste frontiere extreme ale medicinii introduc o serie de dileme de natură etică. Ghidul nostru în acest domeniu complex, ce evoluează rapid, este laureatul premiului Nobel Sir Paul Nurse, pentru care întrebarea fundamentală nu este doar ceea ce poate face știința pentru a ne repara trupurile și pentru a ne prelungi viața, ci și dacă este corect să folosim toate instrumentele și tehnicile disponibile.

Difuzare: luni, 23 aprilie, de la ora 22.00.

 

„Adevărul despre produsele de frumusețe'

Mulți dintre noi suntem obsedați de o versiune mai tânără, mai atractivă și mai sclipitoare a propriei noastre persoane. Dar multe dintre miile de produse de frumusețe pe care le cumpărăm cu nerăbdare au puține acreditări științifice sau chiar niciuna. În general, acestea nu sunt testate de cercetători independenți și nici nu sunt supuse unor studii clinice aprobate de amploare, deoarece nu sunt clasificate ca medicamente. De cele mai multe ori, pretențiile lor de tinerețe veșnică și transformare nu se bazează pe dovezi științifice solide. Deci, ce înseamnă, de fapt, „dovedit clinic', „recomandat de medic' sau „complet natural'? Care sunt dovezile credibile din spatele promisiunilor de a asigura un viitor plin de volum, îmbogățit cu cheratină, ce sfidează trecerea anilor? Oare pierdem sume exorbitante de bani pe lucruri de care nu avem nevoie și care, de fapt, nu funcționează?

Difuzare: marți, 24 aprilie, de la ora 22.00.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare