; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Bazaie a succes

17 December 2007

Poate cel mai asteptat film de animatie al anului, – dat fiind ca Jerry Seinfeld l-a scris, l-a produs si i-a pus voce -, “Bee Movie: Povestea unei albine” debuteaza pe ecrane chiar in ajun de sarbatori, pe 21 decembrie.

Daca Jerry Seinfeld poate fi luat in serios, ideea acestei pelicule s-a nascut cu ani in urma, la o cina data de regizorul Steven Spielberg, unde celebrul comic era invitat. Seinfeld a facut cateva glume pe seama termenului “B-Movie (film de categorie B, in traducere), sugerand ca un omonim ar fi un titlul perfect pentru o pelicula cu albine. Actorul a fost incurajat sa dezvolte el proiectul pentru care a facut rost de 150 de milioane de dolari si de o multime de celebritati mai mult decat entuziasmate sa puna voce personajelor.
Povestea pe care a imaginat-o Seinfeld este urmatoarea: Berry B. Benson este o albina care tocmai a absolvit colegiul si care afla, cu stupoare, ca posibilitatile sale de cariera sunt foarte limitate. Benson mai afla si ca albinele nu au avut o zi libera de 27 de milioane de ani. “Si muncim pana la moarte?”, il intreaba consternat Benson pe cel care repartizeaza slujbele in fabrica de miere. “Cu siguranta incercam!”, vine raspunsul. Pentru ca sigurul job care ii convine este de colector de polen, Berry paraseste stupul in cautarea aventurii. El incalca insa regulile nescrise de a nu intra in vorba cu oamenii si afla de la florareasa Vanessa, care-l salveaza de la moarte, ca oamenii comercializeaza mierea de albine. Asa se decide sa dea omenirea in judecata pentru furt.

Voci de milioane
Avand ca garantie numele lui Seinfeld, foarte multe vedete de peste Ocean au acceptat sa puna voce personajelor din pelicula de animatie: floraresei Vanessa ii da glas Renee Zellweger, Matthew Broderick e Adam, o albina-prietena buna de-al lui Berry, Chris Rock e tantarul Mooseblood, Kathy Bates e mama lui Berry, Larry King este moderatorul de talkshow Larry Bee King, o albina suparata de comparatia cu echivalentul uman, Oprah Winfrey e vocea judecatoarei Bumbleton, care pune concluzii in procesul intentat de albina omenirii, in timp ce actorul Ray Liotta si cantaretul Sting se interpreteaza, fiecare, pe sine.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare