; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Batranul si ursul

15 December 2008

Nikolai Valuev, giganticul pugilist care pare insasi intruchiparea stereotipului “ursul rusesc”, se va confrunta sambata in ring cu veteranul Evander Holyfield, intr-un show in care prezentul fioros nu pare a lasa nici o sansa trecutului glorios.

Initial, a parut o gluma nesarata. Reprezentantii legendarului Evander Holyfield, americanul de patru ori campion al lumii, bateau la usa actualului detinator al titlului, rusul Nikolai Valuev: “The Real Deal” vroia sa-si incruciseze manusile cu uriasul din Leningrad. Ajuns la 46 de ani, Evander traieste eterna drama a marilor pugilisti. Trecutul glorios nu-i tine de foame, sutele de milioane de dolari incasate de-a lungul carierei s-au topit in buzunarele trepadusilor sau pe cheltuieli nechibzuite, iar fostul campion cauta cu disperare o solutie la criza financiara.
Reprezentantii lui Holyfield au negociat intai cu promoterul lui Valuev. Managerul actualului campion, Boris Dimitrov, a pus insa capat discutiilor cu o declaratie dura: “Nu vrem sa-l jignim pe domnul Holyfield, dar are 46 de ani. Nikolai nu vrea sa boxeze cu el. Ar fi ridicol!”. Regele era gol.

Pretul durerii: 600.000 de dolari
Interesele comerciale au prevalat insa din nou in fata logicii, iar cei doi vor urca sambata in ring. Uriasul Valuev (2,13 metri), in varsta de 35 de ani, este o adevarata forta a naturii, iar specialistii prezic scoaterea pe targa a “batranelului” Holyfield din “careul magic”. Ultima experienta, meciul pierdut anul trecut cu Sultan Ibragimov, intareste temerile pentru sanatatea celui supranumit candva “The Real Deal”. Casele de pariuri ilustreaza diferenta dintre cei doi: Valuev are cota 1,15 la 1, iar Holyfield – o cota de 8 la 1!
Partida de sambata seara va bate in cuie si un nou record mondial. Holyfield va deveni cel mai batran pugilist care va lupta pentru titlul greilor, doborand performanta altui veteran, George Foreman, care a urcat in ring la 45 de ani. “Voi fi campionul lumii pentru inca o data. Apoi voi scrie o alta carte si voi povesti lumii cum am reusit”, anunta Holyfield. In spatele ambitiilor marturisite stau datoriile si portareii. Adevarul e mult mai trist. El, “The Real Deal”, va boxa sambata pentru 600.000 de dolari, suma in schimbul careia alta data nici nu s-ar fi dat jos din pat.

de Matei Udrea

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare