Homepage  / Cinema

Barry Keoghan, proaspăt nominalizat la Oscar, ar putea juca în „Gladiator 2”

Barry Keoghan, proaspăt nominalizat la Oscar, ar putea juca în „Gladiator 2”

de Andreea Hentea,

Barry Keoghan, proaspăt nominalizat la premiul Oscar (și recompensat cu BAFTA) pentru remarcabila interpretare din „Spiritele din Insiherin”, este în negocieri, se pare, pentru a se alătura filmului „Gladiator 2”, regizat de Ridley Scott, scrie variety.com.

Dacă negocierile se vor finaliza cu un contract, Barry Keoghan i s-ar alătura lui Paul Mescal (nominalizat și el la Oscar în acest an, pentru rolul din „Aftersun: A fost odată ca o vară”), distribuit deja în rolul principal din „Gladiator 2”. Paul Mescal îl va juca în „Gladiator 2” pe Lucius, nepotul tiranului împărat Commodus, iar Barry Keoghan este, se pare, în negocieri pentru a juca rolul noului împărat din film, pe nume Geta.

Alyson Sandro și Barry Keoghan

Scenariul filmului co-produs de Ridley Scott este scris de David Scarpa, iar imaginea va fi semnată de directorul de imagine John Mathieson, care a lucrat și la primul film. Tot din distribuția originală revin designerul de producție Arthur Max și designerul de costume Janty Yates. Încă nu se știe cine va mai face parte din distribuția filmului „Gladiator 2”, dar data premierei este deja stabilită pentru 22 noiembrie 2024.

În anul 2000, celebrul „Gladiatorul”, regizat tot de Ridley Scott a câștigat 5 premii Oscar din 12 nominalizări (inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor principal – Russell Crowe) și a avut încasări consistente la nivel internațional.

O perioadă plină pentru Barry Keoghan

Actorul irlandez de în vârstă de 30 de ani Barry Keoghan a fost nominalizat la Oscar, la Globul de Aur și premiat cu BAFTA pentru impresionantul său rol din „Spiritele din Inisherin” (2022) și a avut o apariție cameo în „Batman” (2022). El a mai apărut în filmul Marvel „Eternii” (2021), dar rolul care l-a consacrat a fost cel din tulburătoarea dramă „Uciderea cerbului sacru” (2017), în care a jucat alături de Colin Farrell și Nicole Kidman.

Tânărul actor a mai apărut și în alte producții importante, precum „Dunkirk” sau „Cernobîl”, iar în viitorul apropiat îl vom vedea, alături de Jenna Ortega, într-un film regizat de Trey Edward Shults. El a mai jucat în mini-seriala Apple TV+ „Masters of the Air”, la care s-au încheiat deja filmările, precum și în al doilea film al lui Emerald Fennell, „Saltburn”.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton