Homepage  / SkyShowtime

„Bargain”, un nou thriller sud-coreean, difuzat de SkyShowtime. Poveste, distribuție, trailer

„Bargain”, un nou thriller sud-coreean, difuzat de SkyShowtime. Poveste, distribuție, trailer
5

de Mioara Tronaru,

Cu titlul în română „Chilipir”, „Bargain” (2022) este un serial sud-coreean de șase episoade cu durata de 35 de minute, pe care SkyShowtime a ales să-l difuzeze săptămânal, după ce pe 4 iulie au intrat primele trei episoade, celelalte urmează câte unul pe săptămână. Producția nu e recomandată publicului sub 18 ani și nici celor foarte sensibili chiar dacă sunt mai măricei.

Care este povestea serialului

Povestea începe calm și liniștit, cam ca o comedie romantică, gen la care sunt atât de renumiți coreenii din sud. Într-un resort semi-luxos, undeva într-o regiune retrasă, curtenitorul și elegantul Roh Hyung-su (Jin Seon-kyu) face cunoștință cu tânăra și sensibila Park Ju-young (Jeon Jong-seo).

El a făcut efortul de a se deplasa până aici pentru că ea l-a asigurat că e virgină și gata să se culce cu el pentru un preț piperat. Desigur că e o tânără care are deja 18 ani, săracă și care are mare nevoie de bani. Pe măsură ce discuția dintre ei înaintează, multe lucruri devin suspecte. Iar faptul că Park Ju-young ar putea să nu fie chiar atât de virgină pe cât și-ar fi dorit Roh Hyung-su este cel mai mic dintre ele. Ei, acum, cu un discount generos, s-ar putea rezolva treaba pentru ca toată lumea să fie mulțumită. Și, în timp ce el se pregătește la baie, ea primește un telefon și-și negociază iar virginitatea cu un nou client.

bargain 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Ăsta e punctul de început al serialului, construit exact la prima bucată dintr-un mountagne rousse, momentul acela de acalmie când numai urci, încet, în timp ce tensiunea crește în așteptarea inevitabilei prăbușiri. Problema e că într-un mountagne rousse vezi hăul ce ți se deschide în față, aici însă greu de crezut că cineva ar putea bănui ce i se regătește.

Poate că se vede că Roh Hyung-su nu e chiar atât de elegant pe cât și-ar dori el să fie și nici pe Park Ju-young nu prea o prinde aerul de naivă virgină. Dar ce va urma va depăși toate așteptările. În primul rând, de-aici încolo acțiunea se derulează cu intensitate maximă fără momente de respiro, fără explicații, cu personaje care apar, dispar și reapar într-o goană nebună pentru supraviețuire în care fiecare e pe cont propriu.

În iureșul declanșat se decupează și câteva personaje care prind un contur mai clar și a căror dezumanizare, în cele mai multe cazuri, este fioroasă. În final, când ești într-un mountagne rousse trenulețul se oprește, legea gravitației își reintră în drepturi, stomacul își regăsește locul, lumea se stabilizează și revine la normal. Nu așa merg lucrurile în „Bargain”…

Serialul este o adaptare după un scurtmetraj

„Bargain” este o adaptare a scurtmetrajului cu același nume, în regia lui Lee Chung-hyun, lansat în 2015, pe care regizorul inițial și scenaristul Jeon Woo-sung l-au dezvoltat într-un serial din șase părți.

Producția a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Busan și a putut fi văzut un an mai târziu în selecția oficială din 2023 de la Festivalul de Film de la Toronto. A primit premiul Critics’ Choice la Festivalul Seriencamp din Köln și a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Canneseries, desfășurat în Cannes, Franța.

The Guardian i-a acordat patru stele din cinci și și-a explicat nota spunând că „Bargain” „este mai inteligent și mai complex decât «Squid Game»”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton