Homepage  / Cinema

„Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” a ajuns în cinema. Toate detaliile despre noul film din franciza „Jocurile foamei”

„Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” a ajuns în cinema. Toate detaliile despre noul film din franciza „Jocurile foamei”

de Andreea Hentea,

Un prequel al celebrei serii „Jocurile foamei”, noul film „Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” intră de astăzi în cinematografe, prezentându-nepovestea foarte tânărului Coriolanus Snow (Tom Blyth) și atalentatei Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), căreia îi devine mentor.

Ecranizare a romanului omonim scris de Suzanne Collins (autoarea trilogiei „Jocurile foamei”), filmul „Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” / „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” (2023) este prima nouă producție din franciza „Jocurile foamei” de la încheierea celor patru filme inițiale, de mare succes, în 2015.

Acțiunea acesteia este plasată cu 64 de ani înainte de cea din seria de filme cu Jennifer Lawrence în rolul rebelei Katniss Everdeen. Acum, Coriolanus Snow, viitorul președinte tiran al Panem-ului (jucat în primele filme de Donald Sutherland), are 18 ani și nu pare deloc impresionat de reprezentanta Districtului 12, Lucy Gray Baird, căreia îi devine mentor. Când o aude însă cântând și își dă seama ce impact are asupra publicului, abilul Snow vede în ea o șansă de a se afirma, de-a lungul celei de-a zecea ediții a Jocurilor foamei.

Ce rămâne și ce se schimbă

Schimbările aduse de noul film sunt destul de consistente, începând cu protagonista noii serii. „Lucy e un personaj profund diferit de Katniss. Este o făptură care trăiește pentru spectacol. Vedem legătura care se creează acolo, istoria pe care o reprezintă Lucy și ne dăm seama cum Katniss Everdeen a crescut știind despre Lucy Gray. Se creează un fel de microcosmos grozav, în care este foarte mult teren pentru elemente noi, dar există și multe lucruri înrădăcinate în ceea ce am văzut deja în filmele anterioare, evenimente pe care ni le amintim acum privind înapoi”, a explicat Nina Jacobson, producătoare atât a noului film, cât și a celor patru anterioare.

La rândul său, regizorul Francis Lawrence (care a regizat trei dintre acestea) a declarat: „M-am gândit că ar fi foarte interesant dacă am crea o istorie a acestei eroine, astfel încât ea să nu vină de nicăieri. Katniss auzise, probabil, despre această fată care trăise cu ceva timp în urmă și care făcuse aceleași lucruri ca ea. Am încercat și să găsim modalități de a lega noul film de celelalte și de a păstra lucrurile pe care oamenii le iubesc la aceste povești”. Locul extravagantului Caesar Flickerman (jucat de Stanley Tucci în filme anterioare), amfitrionul galei, este ocupat acum de Lucky Flickerman (Jason Schwartzman).

Viola Davis, ce rămâne și ce se schimbă

Un personaj nou venit este Tigris Snow (Hunter Schafer), verișoara lui Coriolanus Snow, care provine, ca și el, din elită, și locuiește în Capitoliu, alături de alte familii privilegiate. A fost o stilistă apreciată în edițiile anterioare ale Jocurilor Foamei. Pentru rolul lui Tigris au dat probe multe vedete, printre care Anya Taylor-Joy, Maya Hawke, Sophie Turner, Elle Fanning, Sydney Sweeney, Florence Pugh și Emma Watson, dar și modelul Kaia Gerber, fiica lui Cindy Crawford.

Ideea personajului negativ interpretat de Viola Davis, Dr. Volumnia Gaul, care manipulează totul din umbră, i-a venit regizorului de la ideea unui fan care a confecționat un fals poster cu actrița în seria „Jocurile foamei”, înfățișând-o într-o ipostază în care afișează un zâmbet sinistru. „E posibil să fi folosit o imagine dintr-un film al ei mai vechi”, a comentat Lawrence, care a spus că i-a plăcut mult ideea și că s-a gândit că „Viola Davis, deși e de obicei sobră, ar putea deveni aici histrionică și malițioasă, adică ar face ceva foarte diferit, dintr-o zonă în care nu prea am văzut-o”. Rachel Zegler a filmat acest film imediat după filmarea Albă ca Zăpada (2025), dar acest film a fost lansat primul.

O: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, SUA, 2023 R: Francis Lawrence D: Rachel Zegler, Tom Blyth, Hunter Schafer, Viola Davis, Peter Dinklage, Jason Schwartzman.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton