; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Afis BUZZ CEE 1

Azi începe BUZZ CEE, Festivalul Internațional de Film Buzău

04 May 2016

Începând de miercuri, 4 mai, și până duminică, 8 mai, la Buzău va avea loc prima ediție a BUZZ CEE, festival de film dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Sud-Est. Cu această ocazie vor putea fi vizionate peste 50 de filme, lungmetraje, documentare și scurtmetraje din această zonă a Europei. Filmele câștigătoare ale celor 3 secțiuni competiționale vor fi premiate cu trofeele Long BUZZ (lungmetraj), Real BUZZ (documentar) și Short BUZZ (scurtmetraj). De asemenea, publicul va fi invitat să își voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ.

Afis BUZZ CEE

Filmul care va deschide oficial prima ediție a BUZZ CEE este „Highway to Hellas' (r. Aron Lehmann, Germania, 2015), o comedie despre tensiunile financiare recente dintre Grecia și Germania. Filmul va rula de la ora 20.00 la Sala Consiliului Județean Buzău.

București NonStop

București NonStop

Nici umorul românesc nu putea să lipsească din programul BUZZ CEE. „București NonStop', cel mai recent film al lui Dan Chișu, cu Olimpia Melinte, Cuzin Toma, Gheorghe Ifrim și Dorian Boguță, va rula în prezența regizorului sâmbătă, 7 mai, de la ora 15.00, la Cinema Dacia 3D. Filmul prezintă o noapte din viața clienților unui magazin non-stop aflat într-un cartier de blocuri din capitală.

„Usturoi', o comedie românească independentă, filmată exclusiv în Transilvania, și regizată de Radu Bazavan, cunoscut în blogosferă drept Groparu, va rula duminică, ora 11.00, în același loc, fiind urmat de la ora 14.00 de „Youtube Bazaar', un alt film regizat de Dan Chișu, care spune spectaculoasa poveste a vlogger-ului Bahoi.

Orizont

Orizont

În programul BUZZ CEE se regăsesc și „Orizont' (r. Marian Crișan, 2016) și „La moara cu noroc' (r. Victor Iliu, 1955), cele două adaptări – realizate la 61 de ani distanță – ale nuvelei Moara cu noroc'.

„Orizont', un thriller 100% ardelenesc, o adaptare liberă a nuvelei lui Slavici, ne prezintă viața unei familii aflate într-o situație critică, în care interesul finaciar primează, pe fondul unei probleme binecunoscute românilor: defrișările ilegale de păduri.

Dopul scuză mijloacele

Dopul scuză mijloacele

O proiecție specială va avea și primul film românesc 3D, „Dopul scuză mijloacele' (r. Mihai Ionescu) , o satiră a unei societăţi neputincioase, incapabilă să-şi poarte de grijă din cauza unui sistem fără proceduri. Lipsa acestora determină o succesiune de întâmplări pe alocuri hilare, pe alocuri groteşti sau chiar absurde. Filmul va rula joi, de la ora 15.00, la Cinema Dacia 3 D.

Proiecțiile vor avea loc timp de cinci zile în trei locații centrale din orașul Buzău: Cinema Dacia 3D, Sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău. Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare