; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Azerbaidjanul a câştigat Eurovisionul

16 May 2011

Finala Eurovision 2011, care a avut loc pe 14 mai, la Düsseldorf, în Germania, a fost câştigată de reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, cu melodia Running Scared'. România s-a clasat pe poziţia a 17-a cu piesa Change', cântată de trupa Hotel FM.

Moldova a fost mai norcocoasă' şi a obţinut locul 12, băieţii de la Zdob şi Zdub impresionând europenii cu melodia So Lucky' (Atât de norocos'). Pe locurile doi şi trei s-au clasat Italia (care a revenit după 14 ani ani la Eurovison) şi respectiv Suedia (care a avut probabil cel mai simpatic participant, pe Eric Saade, care a cântat piesa Popular').

Reprezentanţii României (David Bryan, Gabriel Băruţă şi Alex Szüz) au obţinut un total de 77 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Italia şi Republica Moldova, 10 puncte – Belgia şi 8 puncte – Spania. La rândul său, România a acordat 12 puncte Republicii Moldova, 10 puncte celor din Azerbaidjan şi 8 puncte Greciei.

Câştigătorii Eurovisionului, Eldar şi Nigar, au trecut printr-o preselecţie foarte riguroasă în ţara lor natală, Azerbaidjan. Ei au fost aleşi dintre 77 de concurenţi împărţiţi în şapte semi-finale.

Cred într-adevăr că Running Scared' se potriveşte foarte bine cu stilul şi vocile noastre, cântecul fiind exact pe sufletul nostru', a spus tânărul Eldar înainte de concurs.

Ascultaţi aici piesa Running Scared', câştigătoarea Eurovisionului:

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare