; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Autobiografia de Nicolae Ceausescu

“Autobiografia lui Ceauşescu”, în acest weekend, la Digi 24

25 January 2014

Autobiografia de Nicolae Ceausescu

Sâmbăta aceasta, 25 ianuarie, de la ora 21.30 și duminică, 26 ianuarie (zi în care Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit 96 de ani, n.r.), de la ora 21.00, postul de știri Digi 24 va difuza  Autobiografia lui Ceauşescu', un film pe care orice student la istorie, om politic sau om de rând trebuie să îl vadă', titra Washington Post în urmă cu 4 ani.

Moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej, preluarea puterii Partidului Comunist, vizitele în China, Coreea de Nord, Anglia sau Statele Unite, toate vizitele de lucru prin ţară,  când i se raportau producţii record la hectar şi era primit cu pâine şi sare, vacanţele de la mare, meciurile de volei, vânătorile de urşi şi multe alte momente se regăsesc în cele 3 ore de documentar.

Sâmbătă, de la ora 21.00, filmul va fi precedat, la Digi24, de o ediţie specială, moderată de Elena Vijulie, al cărei invitat este chiar realizatorul filmului, Andrei Ujică.

Eu nu sunt diriginte si nici prof de istorie ca să mă gândesc la toţi inculţii si nostalgicii care vor vedea filmul. Dacă aş face asta în timp ce lucrez, ar însemna să mă autocenzurez, adica să ajung exact în locul în care voia el să ne aducă', declara Andrei Ujică la momentul lansării filmului.

„Autobiografia lui Ceauşescu' este o  peliculă de 3 ore,  realizată exclusiv din imagini de arhivă, obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme. Documentarul se deschide cu scena judecăţii soţilor Ceauşescu, din decembrie 89. Au fost incluse în documentar şi imagini inedite, care nu au fost niciodată difuzate – imagini tăiate la cenzură. Pentru realizarea filmului au fost vizionate peste o mie de ore de înregistrări.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare