; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Michelle Cuevas

Autoarea de cărți pentru copii Michelle Cuevas vine în România

22 March 2018

Michelle Cuevas este cunoscută cititorilor români datorită volumelor „Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier' (Editura Arthur, 2016) și „Destupătorul de sticle din ocean' (Editura Vlad și Cartea cu Genius, 2017), cărți traduse în România și în alte peste 20 de țări.

La finalul acestei luni, scriitoarea americană Michelle Cuevas vine în România. Timp de două zile, pe 30 și pe 31 martie, Michelle Cuevas va participa la o serie de evenimente care vor avea loc atât în capitală, cât și în afara Bucureștiului. Programul include: întâlniri cu cititorii, ateliere de lectură și ilustrație pentru copii, dar și un eveniment dedicat profesioniștilor – o masă rotundă la care vor fi prezente, alături de autoarea americană, nume importante ale literaturii pentru copii și tineret din România. Accesul la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Michelle Cuevas (n. 1982, Massachusetts) este, astăzi, un nume în ascensiune al literaturii de limbă engleză pentru copii. Autoare a șase cărți, traduse cu succes în peste 20 de țări, Cuevas este cunoscută în rândul tinerilor cititori români datorită celor două volume traduse în română: „Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier' (Editura Arthur, 2016, traducere de Laura Sandu) și „Destupătorul de sticle din ocean' (Editura Vlad și Cartea cu Genius, 2017, traducere de Radu Paraschivescu), două dintre cele mai apreciate titluri ale sale. Volumul „Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier' urmează să fie ecranizat de Fox Animation, iar „Destupătorul de sticle din ocean', bestseller absolut în Statele Unite, a fost desemnată cea mai bună carte a anului de publicațiile „Time', „People', „The Boston Globe'.

Scriitoarea semnează și scenarii de filme de animație, printre care și „Follow Your Heart', prezent în selecția finală a Premiilor Oscar 2018, la secțiunea scurt metraj de animație.

Când nu scrie povești și romane, Michelle Cuevas pictează, desenează, cântă la banjo și se plimbă cu cel mai bun prieten al ei, un ciobănesc de Berna.

Programul scriitoarei Michelle Cuevas în România

(Accesul la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile)

 

PLOIEȘTI:

Vineri, 30 martie // ora 12:30 // Teatrul pentru Copii Ciufulici

„Autor și personaj': Întâlnire cu scriitoarea Michelle Cuevas

 

BUCUREȘTI:

Vineri, 30 martie // ora 18:00 // Librarium TNB

Atelier în limba engleză cu Michelle Cuevas și destinat copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani. Amfitrion: Matei Sâmihăian

 

Sâmbătă, 31 martie // ora 12:00 // Cărturești Carusel

Prezentare de carte în prezenţa autoarei și spectacol-lectură: „Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier' (Editura Arthur, 2016) și „Destupătorul de sticle din ocean' (Editura Vlad și Cartea cu Genius, 2017). Invitate: Ioana Nicolaie, Irina Georgescu. Amfitrion: Marius Constantinescu. Spectacolul-lectură este susținut de echipa Centrului de Teatru Educațional Replika (Mihaela Michailov, Viorel Cojanu, Silvana Negruțiu, Mihaela Rădescu)

 

Sâmbătă, 31 martie // ora 18:00 // Muzeul Național al Literaturii Române (Sediul Expozițional din str. Nicolae Crețulescu nr. 8)

„Don’t Tell the Grown-Ups': Masă rotundă care își propune să investigheze ce înseamnă, în 2018, să scrii cărți pentru copii, organizată de Grupul Editorial Art şi „De Basm' – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Tineret din România. Participă: Michelle Cuevas, Lavinia Branişte, Adina Popescu, Florentina Hojbotă. Amfitrioană: Laura Grünberg

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare