Homepage  / Vedete străine

Austin Butler, despre cea mai grea decizie din carieră. A trebuit să aleagă între Tom Cruise și Quentin Tarantino

Austin Butler, despre cea mai grea decizie din carieră. A trebuit să aleagă între Tom Cruise și Quentin Tarantino
11

de Andreea Hentea,

Înainte ca expresiva interpretare a rolului lui Elvis Presley din filmul lui Baz Luhrmann să-i aducă celebritatea și o nominalizare la Oscar (anul trecut), Austin Butler (32 de ani) a avut șansa de a alege între două oferte irezistibile, venite din partea a două nume uriașe în cinema. Ce a ales tânărul actor.

Austin Butler a fost nevoit să aleagă între Tom Cruise și Quentin Tarantino

Unul dintre cei mai solicitați tineri actori ai momentului, Austin Butler va fi prezent pe micile și marile ecrane, în viitorul apropiat, cu trei roluri noi: în spectaculoasa miniserie „Masters of the Air”, în așteptatul „Dune: Part Two” și în provocatorul „The Bikeriders”.

Recent, actorul a povestit însă cu ce alegere dificilă s-a confruntat înainte ca rolul din „Elvis” să-l transforme într-o vedetă internațională. Conform variety.com, acesta a confirmat, în cadrul podcastului Happy Sad Confused, că se afla în cursă pentru a juca alături de Tom Cruise în blockbusterul „Top Gun: Maverick”, dar că primise și o ofertă de rol din partea lui Quentin Tarantino.

Elvis UK Special Screening – LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

„Cum poți să alegi între Tom Cruise și Quentin Tarantino?”, s-a întrebat atunci Butler. „Am ajuns să aleg între a merge la testul de ecran pentru «Top Gun: Maverick» sau a-i spune «Da» lui Quentin Tarantino”, a adăugat el.

Tarantino îi oferise tânărului actor în devenire un rol în „A fost odată la… Hollywood”, iar Butler, care își dorea de „atât de mult timp” să lucreze cu regizorul faimosului „Pulp Fiction” nu a putut lăsa, în cele din urmă, nici măcar un potențial blockbuster precum filmul cu Tom Cruise să stea în calea visului său. „Mă întâlnisem deja cu Tarantino, așa că am făcut asta”, și-a explicat Butler opțiunea de-a juca rolul lui Charles Watson, unul dintre membrii distrugătorului cult al lui Charles Manson, în „A fost odată la… Hollywood”.

Butler a făcut, se pare, o alegere inteligentă, fiindcă, așa cum a declarat pentru variety.com.Denise Chamian, directoare de casting pentru „Top Gun: Maverick” și „Elvis”. Echipa filmului „Top Gun: Maverick” a simțit, în cele din urmă, că Butler este prea tânăr pentru rolul lui Rooster, care în cele din urmă a fost interpretat de Miles Teller.

Întâlnirea cu Chamian în timpul procesului de casting la „Top Gun: Maverick” l-a adus însă pe Butler în atenția ei și, astfel, actorul a fost distribuit în „Elvis”.

„Rolul de care Austin s-a apropiat cel mai mult atunci a fost cel din «Top Gun: Maverick», a povestit Chamian. Când am căutat pe cineva pentru rolul jucat, în final, de Miles Teller, m-am simțit captivată de Austin. Până la urmă, proba sa preliminară a fost prezentată lui Tom și întregii echipe. Toți au fost de acord că are ceva special și au fost bucuroși să-l cunoască, dar au considerat că este prea tânăr pentru rol”. Ea a continuat: „Am văzut, totuși, încă de atunci, că acest tânăr actor are ceva foarte special, pe care alții nu îl au. Este vorba despre felul în care privește spre cameră. Austin cunoaște camera și se lasă dezvăluit de ea, iar asta este cu adevărat captivant la el”.

Austin Butler este unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood

Atât „Top Gun: Maverick”, cât și „A fost odată la… Hollywood” aveau să fie succese de încasări și candidate la premii, primul obținând 1,49 miliarde de dolari și devenind al unsprezecelea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile la nivel mondial, iar al doilea câștigând două Oscaruri și trei Globuri de Aur și având numeroase nominalizări. Quentin Tarantino însuși a recunoscut că i-a plăcut foarte mult „Top Gun: Maverick”.

„În mod normal nu vorbesc prea mult despre filmele noi, fiindcă ori mă simt obligat să spun doar lucruri bune, ori rănesc pe cineva fără să vreau. Însă «Top Gun: Maverick» chiar mi-a plăcut al naibii, mi s-a părut fantastic”, a declarat cineastul în cadrul podcastului ReelBlend în august 2022.

Miniseria „Masters of the Air”, coprodusă (alături de mulți alții) de Tom Hanks și Steven Spielberg, cu Austin Butler într-unul dintre rolurile principale, al maiorului Gale „Buck” Cleven, este difuzată de platforma Apple TV+ din 26 ianuarie.

Așteptatul „Dune: Part Two”, în care Butler îl va juca pe maleficul Feyd-Rautha Harkonnen, va intra în cinematografele din România pe 1 martie. Din păcate, palpitantul „The Bikeriders”, care s-a bucurat de cronici foarte bune și în care Austin Butler joacă alături de Tom Hardy, Jodie Comer și Michael Shannon, nu are încă un distribuitor în cinematografele de la noi.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton