; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Aurora Liiceanu vorbeşte despre “Cazul Nucşoara”, la “Garantat 100%”

21 April 2013

Duminică seară, de la ora 23.40, Cătălin Ştefănescu ne invită la o discuţie despre „cazul Nucşoara', în emisiunea de la TVR 1 şi TVR HD. Invitata sa la “Garantat 100%”  este Aurora Liiceanu, unul dintre cei mai cunoscuţi psihologi autohtoni şi una dintre cele mai de succes autoare ale momentului.

Subiectul principal al discuţiei moderatorului cu Aurora Liiceanu este volumul „Rănile Memoriei – Nucşoara şi rezistenţa din munţi', publicat de curând de autoare, o carte ce cuprinde o cercetare psihologică asupra realităţii de la Nucşoara.

Între 1949 şi 1958, satul Nucşoara a fost centrul mişcării de rezistenţă din munţi conduse de Toma Arnăutoiu. Grupul său nu mai există; membrii lui au fost executaţi. Există, însă, supravieţuitorii acelor vremuri şi amintirile lor. Pe baza interviurilor cu aceşti supravieţuitori, Aurora Liiceanu încearcă să reconstituie evenimentele, să determine motivaţiile participanţilor la rezistenţă, să clarifice structurile de putere în grupurile de partizani sau conflictele din cadrul acestora, să stabilească o tipologie a trădării sau a răzbunării.

Finalul ediţiei de duminică a emisiunii aparţine, ca de obicei, muzicii de calitate. Cvartetul Passione va fi prezent în studioul “Garantat 100%”, pentru un moment muzical original.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare