; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

JEAN ROCHEFORT

Au revoir, monsieur Jean Rochefort. TV5MONDE îi aduce un omagiu actorului

12 October 2017

Unul dintre cei mai iubiți actori ai cinematografiei franceze, celebru pentru seria „Marele blond' sau pentru comedia „Dragoste la înălțime' / „Un éléphant ça trompe énormément', Jean Rochefort a plecat în noaptea de duminică spre luni, 8/9 octombie 2017, la vârsta de 87 de ani. TV5MONDE îi aduce un omagiu, programând un film și un interviu acordat de Rochefort în studiourile canalului francofon.

 

Moartea lui Jean Rochefort a a fost anunțată presei luni, 9 octombrie, de fiica sa, Clemence. Actorul fusese spitalizat în luna agust a acestui an și a murit la Paris.

Recunoscut foarte ușor și datorită vocii sale calde și mustății năvalnice, Jean Rochefort a jucat în aproape 150 de producții cinematografice, atât în filme de autor, cât și pentru marele public. Interpretând roluri pe cât de variate, pe atât de puternice, unele dintre cele mai apreciate personaje ale sale au fost cinicul libertin din filmul lui Bertrand Tavernier, „Que la fête commence', flegmaticul valet britanic din „Les tribulations d’un chinois en Chine', în regia lui Philippe de Broca, tatăl adulter din „Un éléphant ça trompe énormément', al lui Yves Robert sau sobrul personaj al unui realizator de emisiuni de radio singuratic, în „Tandem-ul' lui Patrice Leconte.

În bogata sa carieră cinematografică, Rochefort a fost onorat cu trei Premii César, pentru rolurile din „Que la fête commence', în 1976, „Le Crabe-Tambour', în 1978, culminând cu César d’honneur, în 1999.

Foarte cunocută era și pasiunea actorului pentru cai. În 1976, în filmul „Un éléphant ça trompe énormément', Rochefort a oferit spectatorilor o interpretare de referință, cu mult umor.

 

UN JOUR, UN DESTIN: JEAN ROCHEFORT

Joi, 12 octombrie, de la 22.00.

Jean Rochefort, cavalerul singuratic

Cu o siluetă dandy, o voce caldă, un umor extraordinar și personaje de referință, Jean Rochefort a ascuns în spatele acestor imagini luminoase o viață ce se balansa între nevoia de comedie și pasiunea pentru cai, între iubire și nevoie de singurătate, între umor și disperare absolută.

Regia: Ségolène Hanotaux (Franța, 2014)

Prezintă: Laurent Delahousse.

Trailer:

 

COURAGE, FUYONS

Joi, 19 octombrie, de la 22.00.

La 40 de ani, Martin Belhomme duce o viață liniștită împreună cu soția sa și cei doi copii. Până când într-o zi, când se îndrăgostește nebunește de Eva, cântăreață de cabaret. Martin o urmează la Amsterdam. De aici, viața lui se schimă radical!

Regia: Yves Robert (Franța, 1979)

Scenariul: Jean-Loup Dabadie.

Cu: Jean Rochefort și Catherine Deneuve.

Nominalizat la Premiile César, în 1980.

Trailer:

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare