; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Concurs eurovision 2017 kiev

Au început înscrierile pentru Eurovision 2017. În premieră, juriul va decide semifinaliștii

20 December 2016

TVR anunță că începând de astăzi au început înscrierile pentru concursul Eurovision 2017. Potrivit unui comunicat de presă, premiera o reprezintă faptul că cei 15 semifinaliti vor fi aleși de către membrii juriului, în cadrul unui show televizat. Preselecțiile vor fi difuzate în exclusivitate la TVR.

concurs-eurovision-2017-kiev

Au început înscrierile pentru Eurovision 2017

Înscrierea pieselor pentru Eurovision 2017 se încheie în ianuarie

„Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională a Eurovision o pot face până pe 22 ianuarie 2017. Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2017' înscrisă pe plic, ori pot fi trimise electronic, la adresa [email protected]', se anunță într-un comunicat de presă TVR trimis pe adresa redacției.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, juriul va fi cel care va decide semifinaliştii Selecţiei Naţionale într-un show televizat.

Cei 15 semifinaliști vor fi anunțați abia în februarie

Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR, în faţa juriului şi a invitaților care îi vor susține din gradene. Numele celor 15 semifinaliști ai Selecției Naționale 2017 vor fi anunţate în luna februarie, când preselecţia va fi difuzată în exclusivitate la TVR.

Semifinala selecţiei va avea loc duminică, 26 februarie 2017, iar finala pe 5 martie. Câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Iuliana Marciuc şi Bogdan Ghiţulescu sunt producătorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2017. Regia show-urilor va fi realizată de Aurel Badea. Delegaţia României la Kiev va fi condusă, anul acesta, de Iuliana Marciuc.

Calendarul pentru desfăşurarea preselecţiei:

  • – 20 decembrie 2016 – 22 ianuarie 2017: înscrieri – depunerea sau trimiterea pieselor;
  • – 25, 26, 27 ianuarie 2017: preselecţii – piesele vor fi audiate de juriu, în studiourile TVR;
  • – februarie 2017: anunţarea celor 15 piese care vor intra în concurs.

Concursul Eurovision 2017 își va anunța câștigătorul pe 13 mai, la Kiev

În 2017, Eurovision va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

În octombrie, Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns la un acord prin care să facă posibilă revenirea României la Eurovision şi difuzarea, de către postul public de televiziune, a ediţiei din 2017.

Prima ediție a Eurovisionului a avut loc acum 60 de ani

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost:

  • – de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010)
  • – o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

 

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero', compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

Eurovision-ul şi Campionatul Mondial de Fotbal se vor vedea la TVR 1

Ucraina a ieşit învingătoare la Eurovision

Justin Timberlake va cânta la Eurovision

Pro TV vrea să aducă Eurovision 2016 în România

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare