; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Train to Busan

Au apărut primele imagini din „Peninsula”, continuarea hit-ului sud-coreean „Train to Busan”

24 March 2020

„Peninsula', urmarea filmului „Train to Busan' (2016), ar trebui să intre în cinematografe în această vară. Producătorii au făcut publice primele imagini și amănunte despre scenariul noului film cu zombi.

 Vezi galeria foto >

În 2016, „Train to Busan' a fost cel mai de succes film coreean în țara de origine, unde a înregistrat peste 11 milioane de spectatori și se menține și acum pe locul 6 în topul celor mai mari încasări. Și în restul lumii, s-a bucurat de apreciere din partea publicului și a criticii, obținând 32 de premii și 39 de nominalizări. În România, nu a putut fi văzut decât în cadrul festivalului Săptămâna Filmului Coreean, ediția din 2018. Este povestea unui bărbat divorțat care urcă din Seoul în trenul spre Busan, împreună cu fetița lui, dar călătoria devine un coșmar pe măsură ce pasagerii sunt infectați cu un virus care-i transformă în zombi.

La patru ani după această poveste, regizorul Yeon Sang-ho revine în această vară cu continuarea. Amănunte despre cum s-a dezvoltat subiectul a aflat Screen Daily. Și în „Peninsula' tot patru ani au trecut de la primele evenimente, dar în centrul acțiunii vom avea personaje noi. Printre acestea, Jung-seok (Gang Dong-Won), un fost soldat care vrea să scape din peninsula coreeană infestată de zombi. Acesta va ajunge în Seoul, unde va descoperi că există încă persoane neinfectate.

Întrebat de Screen Daily dacă s-a gândit la asemănările dintre virusul din film, care-i transformă pe oameni în zombi, și noul coronavirus COVID-19, regizorul Yeon Sang-ho a răspuns:

„Bineînțeles că nici nu mi-a trecut prin cap așa ceva în momentul în care am făcut filmele. Dar recent, mi-am dat seama că avem multe de învățat despre egoismul colectiv, așa cum se vede în «Train To Busan» și în «Peninsula», egoism care a scufundat acum întreaga lume în tragedie'.

Filmul „Peninsula' are programată premiera în Coreea de Sud pe 12 august 2020.

Puteți vedea aici trailer-ul filmului „Train to Busan':

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare