; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tv mania divan 300x250

Astăzi începe Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară

26 August 2014

Astăzi începe cea de-a cincea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, ediție care este dedicată temei Eroi și antieroi din Balcani'.

Timp de șase zile, în perioada 26 – 31 august, în Port Cultural Cetate (jud. Dolj), în cadrul Divanului vor fi proiectate 63 de filme: 12 lungmetraje și 51 de scurtmetraje.tv mania divan 300x250

În cadrul Galei de Deschidere a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară va avea loc un concert susținut de Cvartetul Filarmonicii din Craiova, urmat de proiecția în aer liber a lungmetrajului bulgăresc Rapid Response Corps 2: Nuclear Threat', o comedie de real succes la box office în Bulgaria în acest an. La proiecție vor participa regizorul Stanislav Doncev și actorii Ralița Pascaleva, Bashar Rahal și Teodora Donceva.

Miercuri, 27 august, de la ora 10.00, în Gara Fluvială va rula „Kismet' (R: Nina-Maria Paschalidou), un documentar despre impactul telenovelelor turcești asupra lumii arabe și Balcanilor. „Kismet' a fost nominalizat pentru Cel mai bun documentar de mediumetraj la Festivalul Internațional de Film Documentar de la Amsterdam.

Tot miercuri vor începe și comunicările celei de-a treia ediții a simpozionului dedicat filmului balcanic, cu tema Eroi și antieroi din Balcani'. Comunicările vor fi susţinute în limba engleză de către nouă universitari, critici şi istorici de cinema din șapte ţări: Bulgaria, Croaţia, Grecia, M.Britanie, Serbia, China şi România. Lucrările simpozionului vor fi conduse de profesor universitar Dina Iordanova de la Universitatea St. Andrews din Scoţia şi de profesor conf. univ. Marian Ţuţui de la Universitatea Hyperion din Bucureşti.

Tot miercuri va avea loc și un spectacol culinar dedicat bucătăriei tradiţionale turcești, care va fi susținut de Arza Murat Sabrieva şi Jana Levenuva Gonţici din Vidin.

De la ora 21.00 va rula, în aer liber, Go West', filmul lui Ahmed Imamović, care ironizează doctrina eroismului în războiul din Bosnia. Eroii principali, homosexualii Milan și Kenan, încearcă să scape de armată, căsătorindu-se după ce Kenan se deghizează în femeie.

 

Joi, 28 august, de la ora 11.00 va fi proiectat filmul pentru copii De-aș fi… Harap Alb', realizat de Ion Popescu-Gopo în 1965.

De la ora 21.00 va rula, în prezența regizorului Lucian Pintilie, filmul O vară de neuitat', de la a cărui realizare se împlinesc 20 de ani.

Filmul va fi urmat de un concert susținut de Ioan Gyuri Pascu, care interpretează rolul liderului neproclamat al țăranilor bulgari, Petco.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare