; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Iulia Vantur

Astăzi, 29 august, începe festivalul Cerbul de Aur. Cine sunt starurile ediţiei aniversare.

29 August 2018

Iulia Vântur (38 de ani) va sta câteva zile departe de India, ţară în care s-a remarcat pe plan muzical în ultimii ani. Ea va prezenta, alături de actorul italian Gabriel Garko (46 de ani), trei dintre cele cinci seri de spectacol ale Cerbului de Aur, festival care se întoarce după 9 ani de absenţă, astăzi, 29 august.

„Dragii mei, am o veste de împărtăşit cu voi. Ne întâlnim în curând, în Piaţa Sfatului din Braşov! Sunt bucuroasă să vă anunţ că voi prezenta Festivalul Internaţional de Muzică Cerbul de Aur, ediţia aniversară, alături de Gabriel Garko. Sunt onorată să fiu parte a acestui festival cu tradiţie, care-mi reaminteşte momente frumoase din viaţa mea. Vă aştept la Cerbul de Aur! Festivalul va fi difuzat în direct, de TVR 1, în perioada 29 august – 2 septembrie', a declarat Iulia.

Iulia şi Gabriel, celebru la noi pentru rolul din serialul „Onoare şi respect', vor prezenta serile de concurs de la Cerbul de Aur (pe 30 şi 31 august) şi gala festivalului, care va avea loc pe 1 septembrie. Secţiunea concurs a festivalului va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii. Laureaţii ediţiei aniversare Cerbul de Aur 2018 vor fi desemnaţi de un juriu format din artişti din toată Europa. Violonistul Edvin Marton (Ungaria), artista italiană Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin, Luminiţa Dobrescu, Eleni Foureira (Grecia), Arsenie (ex O-Zone) şi Mădălin Voicu vor decide câştigătorii ediţiei din acest an.

Cap de afiş în seara de gală a festivalului va fi celebra Nicole Scherzinger – liderul trupei Pussycat Dolls. Pe scena de la Braşov, Nicole va interpreta piesele ei solo, cât și hiturile pe care le-a cântat alături de Pussycat Dolls. De-a lungul festivalului, în afară de Nicole vor mai susţine recitaluri: Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carlas Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira şi Edvin Marton.

Ce se întâmplă în prima seară

Prima seară a festivalului, cea din 29 august, va fi dedicată unor artişti români care au intrat în istoria Cerbului de Aur: de la Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu şi Răzvan Krivach. Gazdele acestei gale aniversare vor fi Ilinca Avram, prezentatoarea matinalului de la TVR Moldova şi Aurelian Temişan, care este foarte entuziasmat să revină pe scena din Piaţa Sfatului. „De la ultima ediţie a Cerbului din 2009, pe care de altfel am prezentat-o, iată-ne în 2018, la ediţia jubiliară. Către cine va pleca Cerbul?', se întreabă juratul de la „Te cunosc de undeva!' (Antena 1).

Iuliana Tudor, gazda ultimei seri

Cea de-a cincea seară a festivalului, și ultima, care va avea loc pe 2 septembrie, va fi dedicată folclorului autentic, dar și reinterpretat, precum și Centenarului Marii Uniri. „Am construit un spectacol al tradițiilor românești, o sărbătoare care aduce folclorul în modernitate și care va fi în în ton cu întregul festival, așa cum merită o ediție specială! Prima parte va fi dedicată folclorului autentic, a doua parte, folclorului reinterpretat, în variante moderne (protagoniști: Damian Drăghici, Calancea Band și orchestra Lăutarii din Chișinău), iar la final, partea a 3-a va fi un proiect evocare istorică – Toți K1 pentru România (protagoniști: Nicolae Furdui Iancu, grupul Crai Nou din Alba Iulia, Paula Seling și trupa K1)', ne-a spus Iuliana Tudor, gazda şi producătorea acestei seri de spectacol.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare