; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Asalt extraterestru: „Invadarea lumii: Bătălia Los Angeles”

28 March 2011

batalia los angelesOdă soldatului american

Filmul „Invadarea lumii: Bătălia Los Angeles' este un SF în care acţiunea, împuşcăturile şi replicile previzibile sunt mai importante decât originalitatea.

Echipa din spatele filmului avea planuri mari (şi încâlcite): să înfăţişeze o invazie extraterestră ca într-o peliculă de război clasică, dar filmând-o ca pe un documentar şi să se inspire dintr-un eveniment real.

 E vorba despre un raid aerian care a avut loc în Los Angelea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial: în februarie 1942, forţele militare americane au bombardat oraşul după ce au fost semnalate câteva obiecte neidentificate, posibil nave japoneze; ulterior, au apărut zvonurile legate de OZN-uri, dar varianta oficială spune că baloanele meteorologice au fost de vină.

Rezultatul este unul pe măsură: „Invadarea lumii: Bătălia Los Angeles' este un film mult prea lung, previzibil, plin de soldaţi conturaţi din atâtea clişee încât îţi dau dureri de cap (laolaltă cu imaginile tremurânde filmate cu camere ţinute în mână) şi cu o poveste pe care „Ziua Independenţei' (1996) a spus-o de mii de ori mai bine în urmă cu 15 ani!

Citeşte textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare