; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Artistul”, filmul mut care ar putea scrie istorie la Oscar

20 February 2012

„Artistul' este un film-miracol în cinematografia modernă şi a adunat 10 nominalizări la Oscar, 7 BAFTA, 3 Globuri de Aur şi un căţel simpatic în rol secundar.

La Cannes, în mai, toată Croazeta vorbea despre filmul franţuzesc mut şi alb-negru „Artistul', Jean Dujardin lua trofeul masculin, iar căţelul Uggie – Premiul Palm Dog. Apoi a fost lansat la cinema şi, evident, nu a fost un hit: a strâns doar 52 de milioane de dolari în întreaga lume.

În toamna trecută, mogulul Harvey Weinstein a preluat distribuţia americană, iar după o promovare intensă (în care le-a inclus şi pe nepoatele lui Charlie Chaplin, regele filmului mut), „Artistul' a devenit favoritul la Oscar 2012. Evident, n-au stricat nici cronicile răsunătoare ale poveştii care are toate şansele să devină primul film alb-negru şi mut care ia importantul trofeu, de la prima gală, din 1927, încoace!

E 1927 şi George Valentin (Jean Dujardin, laureat cu Globul de Aur şi BAFTA) e pe culmile succesului la Hollywoodland (denumirea iniţială a Cetăţii Filmului). Toate filmele lui sunt succese imediate de casă, femeile suspină după el – spre dispreţul soţiei lui (Penelope Ann Miller) – şi presa îl adoră.

Citeşte textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare