; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ei sunt marii câştigători ai Premiilor Oscar 2012!

27 February 2012

Cea de-a 84-a ediţie a Premiilor Oscar nu a adus mari surprize: după săptămâni întregi în care favoriţi a fost George Clooney, Jean Dujardin i-a luat locul în previziunile criticilor (şi, drept dovadă, a şi câştigat Oscarul). Iar „Artistul', anunţat de mult drept mare câştigător, a triumfat, la egalitate de trofee cu „Hugo', alt film despre pasiunea pentru cinematografie.

„Artistul' şi „Hugo' au câştigat, fiecare, câte 5 trofee la gala Oscar de pe 26 februarie, prima peliculă devenind primul film mut care ia premiul cel mare de 83 de ani încoace, adică de la prima ediţie a ceremoniei, din 1929 (când  „Wings' câştiga). În plus, a devenit primul film alb-negru laureat din 1993 încoace, când a câştigat „Lista lui Schindler'.

„Artistul' a câştigat premii pentru cel mai bun film, actor principal, regizor, costume şi coloană sonoră. „Hugo' a fost laureat pentru imagine, regie artistică, editare sonoră, mixare sonoră şi efecte vizuale. În afara celor două pelicule, doar „The Iron Lady' a câştigat mai mult de un trofeu: filmul a câştigat premiul pentru actriţă principală (Meryl Streep) şi machiaj.

Contrar aşteptărilor, gazda Billy Crystal a cam dat-o în bară şi a dezamăgit în prima parte a serii, cu glume slabe, învechite, care au făcut ca spectacolul să pară mai lung decât a fost. Gala televizată va fi transmisă la noi, în varianta editată, de HBO, marţi, 28 februarie, de la ora 20.00.

Mai jos, vedeţi câştigătorii principalelor categorii de la Oscar 2012:

hepta_1003654

Picture 1 of 11

CEL MAI BUN FILM
„Artistul”

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare